Annons
Nyheter

Dalstorps IF och Tranemo IF vill bygga två konstgräsplaner

Ett bygge av en konstgräsplan i Tranemo har diskuterats i fyra år. Ärendet har tagit en ny vändning när Dalstorps IF och Tranemo IF gått ihop och vill bygga två planer tillsammans med kommunen.
Nyheter • Publicerad 7 oktober 2010

De två föreningarna anser att det endast blir marginellt dyrare för kommunen att bygga två planer istället för den enda plan som diskuterats hittills. Siffran fem miljoner kronor för en plan har nämnts tidigare.

– Görs det en gemensam upphandling på två planer samtidigt blir kostnaden lägre än att bygga en plan först och sedan ytterligare en om fem år, säger Jörgen Erikson, kassör i Dalstorps IF.

Annons

DIF och TIF vill att de två planerna ska byggas på Dalshov och Tranhov.

Med ideellt arbete och sponsring kommer föreningarna att minska kommunens kostnader för byggandet av konstgräsplanerna.

– Föräldrar, ledare och pensionärer kan hjälpa till att schakta jord och transportera bort materialet. På så vis blir bygget betydligt billigare än om kommun skulle står för allt själva. Dessutom kan vi skaffa sponsorer, säger Jörgen Erikson.

Skulle de två föreningarna få gehör för sitt projekt kan planerna stå klara för avspark till säsongen 2012.

Det har tidigare gjorts en konstgräsutredning i Tranemo kommun. Förutom kommunen har tio föreningar ingått i den gruppen, Dalstorp och Tranemo var två av de föreningarna. Den arbetsgruppen enades om att konstgräsplanen skulle ligga bredvid simhallen i Tranemo.

– Vi får naturligtvis titta på det här förslaget och ta upp det som ett ärende, säger Christer Persson, kommunalråd i Tranemo.

Du gör inte tummen ner för idén?

– Absolut inte. Kan vi bygga två planer för samma kostnad som en så är det en jättebra idé. Men vi behöver veta lite mer innan vi går vidare och det är bland annat hur de andra föreningarna som varit med i projektgruppen ställer sig till det här. Dessutom så innebär en placering vid Tranehov i stället för vid Sim- och sporthallen att den planen kanske blir svårare att utnyttja för skolan. Men som sagt – själva idén är jättebra fast om den går att genomföra återstår att se.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons