Nyheter

Dalstorp stoppades från festen

Dalstorp får vänta en vecka på segerfesten då Bergdalen satte en tillfällig käpp i hjulet genom att vinna även reurmötet.
Nyheter • Publicerad 2 september 2011
Bergdalen satte effektivt stopp för Dalstorps funderingar om segerfest redan i går.
Bergdalen satte effektivt stopp för Dalstorps funderingar om segerfest redan i går.Foto: Leif Fjellström

Det var upplagt för segerfest när Dalstorp mötte Bergdalen på Björkängsvallen i Borås. Enda förlusten för Dalstorp så här långt i årets seriespel kom mot Bergdalen hemma på Dalshov och att förlora även returen var otänkbart för DIF–spelarna. Seger för de gul–svarta och kontraktet med trean skulle vara klart. Det enda som behövdes var alltså "bara" en seger, vilket Bergdalen inte ställde upp på. För när matchen var över så hade hemmalaget vunnit med 1–0 och det var inte helt omotiverat.

– Det är ingen tillfällighet att vi förlorat båda mötena med Bergdalen, för det är ett mycket bra lag, säger tränaren Lennart Josefsson.

Något som de flesta runt Björkängsvallen nog är beredda att skriva under på. Hemmalaget har en mycket stabil backlinje som nästan är i klass med Dalstorps och det var ytterst tunnsått med chanser framför boråsarnas mål. Fast i sanningens namn så var det nästan ännu färre farligheter framför Jesper Einarsson i DIF–målet och det blev också ett slumpartat mål som fällde avgörandet.

Vänsterbacken Massih Najafi slog en frispark som förmodligen gått högt över om den inte träffat någon i ryggen. Därmed fick den en helt annan bana och gick otagbart förbi Jesper i målet.

– Synd om Jesper. Han har bara släppt in en straff tidigare och hade varit förtjänt av att få hålla nollan i dag, säger Lennart Josefsson.

Vad var det som inte fungerade i dag?

– Vi var inte speediga. Kanske att det berodde på att Bergdalen gjorde det svårt för oss men vi var i alla fall inte tillräckligt bra.

Det positiva du tar med dig?

– Vi förlorade så det finns absolut inget positivt med den här matchen.

På lördag väntar hemmamötet med redan avsågade Högvad och då blir det segerfest i stället.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.