Annons
Nyheter

Dalstorp prickade rätt

Det såg illa ut i en halvlek. Men 20 minuter med Jimmy Arnesson vände matchen.
Nyheter • Publicerad 26 april 2011
Daniel Ask i Örby?målet kan bara konstatera att han är helt fel vid 1?0.
Daniel Ask i Örby?målet kan bara konstatera att han är helt fel vid 1?0.Foto: Leif Fjellström

Den första halvtimmen av seriepremiären mot IFK Örby såg inte bra ut ur hemmalagets synvinkel. Gästerna var tyngre, snabbare och agerade med en helt annan pondus än vad de små taniga hemmaspelarna förmådde visa upp. De få gånger som Dalstorp hade bollen under kontroll slutade alltid med en lång höjdboll mot Örbys försvar, där genomsnittslängden säkert var 30 centimeter högre än hos Dalstorps småväxta anfall. Trots övertaget så var det glest mellan de riktigt farliga Örbychanserna där Tommy Bohmans rensning på mållinjen kom vid den vassaste.

Men mot slutet av halvleken så började bollen rulla längs marken på Dalshov och då blev gästernas övertag inte längre lika markant.

Annons

Efter pausen så var hemmalaget med i liret på allvar och när tränaren Lennart Josefsson efter en kvart satsade på att kasta in en joker vid namn Jimmy Arnesson – ja då tog Dalstorp hem potten.

För det var Jimmy som såg till att Dalstorp plötsligt fick press på motståndarna och som såg till att hemmalaget också tog ledningen.

Frispark precis utanför straffområdet och med bröderna Arnesson beredda från var sin sida. Men högerfotade Björn, som dittills slagit alla DIF:s hörnor och frisparkar, bara fintade sin ansats och lät i stället vänsterfotade Jimmy sätta bollen i krysset hos den totalt grundlurade Örby–målvakten.

En dryg kvart senare så rann snabbfotade Henrik Persson igenom Örby–försvaret och satte 2–0. Då var matchen avgjord och Jimmy Arnesson kunde gå av planen igen för att inte riskera att sträckningen i låret skulle gå upp igen.

– Det var Jimmy som gjorde att vi vann. Vi hade kommit in i matchen strax innan men det var Jimmys energi som lyfte laget till seger, säger Lennart Josefsson.

– Vi visste att det här skulle bli en svår match och Örby är ett tungt lag att möta. Men det verkade nästan som att man inte orkade hålla den pressen mer än en halvtimme, medan vi hade krafterna kvar hela tiden. En otroligt skön seger.

Mål: 1–0 (62) Jimmy Arnesson, 2–0 (79) Henrik Persson.

DIF:s lag: Peter Halldén–Alfred Hultin, Tommy Bohman, David Kjellén, Joel Hultin–Andreas Josefsson, Björn Arnesson, Stefan Bohman, Henrik Persson–Lars Gabrielsson, Johan Einarsson.Jimmy Arnesson, Kim Hallgren, Tobias Lund.

Avbytare: Jesper Einarsson, Adam Josefsson,

Domare: Tony Ekman, Borås.

Publik: Många.

UT–märkta DIF

3 Peter Halldén

2 Björn Arnesson

1 Jimmy Arnesson

UT–delade av Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons