Annons
Nyheter

Dalens poängkungar avgjorde mot UIF

I nästan 55 minuter stod UIF emot. Sedan klev Dalens poängkungar David Fredriksson och Victor Wallin in och avgjorde matchen.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2014
UIF:s Linus Bergman försöker tar köksvägen, men stoppas av Dalens Emil Lilja och Andreas Kristof.
UIF:s Linus Bergman försöker tar köksvägen, men stoppas av Dalens Emil Lilja och Andreas Kristof.Foto: Jonas Emtervall

UIF kom till Smedjehov med en lång svit med poänggivande matcher. I det längsta fanns också chansen att ta ytterligare en skalp mot suveräna serieledaren Dalen.

Nu blev det inte så. Delvis beroende på att UIF i underläge 2–1 chansspelade lite och klev fram i banan. Men framför allt beroende på att Dalen har två oerhört skickliga spelare i Victor Wallin och David Fredriksson, båda med ett förflutet i HV71.

Annons

Wallin stod för fyra mål i matchen och Fredriksson för ett mål och två framspelningar.

– De är självklart för bra för division 2. De har väl gjort 70-80 poäng eller något sådant. Men jag tycker ändå att vi står upp bra och ger dem en riktig match, säger UIF-tränaren Daniel Elofsson.

En annan avgörande sekvens kom i andra perioden. Dennis Landgren drev hårt uppvaktad upp pucken i banan och släppte den till Marcus Lundgren, som i sin tur pricksköt in pucken i vänsterkrysset. 1–1 och i det läget kändes UIF riktigt på gång.

Men lyckan blev kortvarig. Bara tolv sekunder senare replikerade Wallin och Dalen var återigen i ledning.

– Sen försöker vi trycka på lite på slutet och då kan det bli så här. Jag skiter i de sista målen, vi är ändå med i matchen. Hoppas att vi kan ta med den här inställningen till de sista sex matcherna nu, säger Daniel Elofsson.

Dalen - UIF 5–1 (1–0, 1–1, 3–0)

UT-märkta i UIF:

3 Marcus Lundgren

2 Rickard Thorstenson

1 Jonas Nilsson

UT-delade av Jonas Emtervall

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons