Annons
Nyheter

Comebacken gick bra för Andreas

Drygt två minuter efter segraren är inget som bekymrar Andreas Svensson.
– Loppet var det första efter min blindtarmsoperation och då var målet bara att genomföra loppet.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2012
Foto: 

Första JSM–starten för Andreas Svensson, Ulricehamns IF, slutade med en 36:e plats, dryga två minuter efter segraren i H17/18. En placering som han förmodligen inte varit nöjd med under normala förhållanden. Men det här är en säsong då mycket har krånglat för flera av UIF–åkarna och där Andreas är en i raden. Sex veckor har det gått sedan Andreas blev opererad för akut blindtarmsinflammation och starten på distansloppet i JSM var hans första tävling efter ingreppet.

– Jag är på rätt väg och har tränat upp mig ganska bra. Men det finns fortfarande mycket att ta igen och jag behöver inte åka så långt för att bli duktigt trött, säger Andreas.

Annons

Herrjuniorerna körde tio kilometer och placeringsmässigt så körde Andreas upp sig efter första varvet (av tre).

– Jag kollade tiderna mot killar som jag normalt kör jämnt med och klarade mig mycket bra. Men som sagt – det viktigaste var att få genomföra loppet och det känns bra efteråt.

I samma klass blev Erik Finnskog, Tranemo IF, 83:a, drygt fem minuter efter segrande Jens Burman, Åsarna.

Övriga lokala åkare var Lovisa Gunterberg, Ulricehamns IF, som blev 36:a D17/18. Samt Anton Nilsson och Fredrik Finnskog, Tranemo IF, 67:a respektive 69:a i H19/20.

En ordentlig genomkörare blev det för Andreas Svensson, UIF. FOTO: Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons