Annons
Nyheter

Claesson: En domarskandal

Nittorps tränare Mats Claesson skräder inte orden efter förlustmatchen mot Nybro.
– Det är en domarskandal.
Nyheter • Publicerad 12 mars 2014
Mats Claesson var inte nöjd med domarinsatsen i matchen mellan Nybor och Nittorp.Foto: 

En upprörd Mats Claesson hävdar att Nittorp blev bortdömt av en allt annat än rättvis domare i matchen mot Nybro. Händelsen som gör Mats mest förargad inträffade i slutet av den andra perioden.

Forwarden Viktor Nilsson utsattes för en huvudtackling och blev liggande på isen. Domaren bröt inte spelet och när Nittorp skickade in folk för att se hur det var med Viktor dömde domaren två minuters utvisning för Nittorps del på grund av för många spelare på isen.

Annons

– Till och med en domare på korpnivå hade förstått situationen, säger Mats Claesson.

Viktor Nilsson har troligen drabbats av en enklare hjärnskakning och det är inte säkert att han kommer att kunna delta i söndagens match.

– I tredje perioden blev Jonas Vidlund tacklad i skallen och domaren dömde bara två plus tio fast det var solklart fem minuters utvisning, säger Mats.

Claesson klagar på domarens rättsskipning i flera situationer under matchen och menar att domaren inte visade ut Nybrospelare trots att det fanns fog för det.

När Toni Klusskeri reducerade till 1–2 i mittperioden satt i varje fall en Nybrospelare på botbänken. Knappt tio minuter efteråt slog nyförvärvet Niklas Sjölund in sitt första mål för Nittorp, nätrasslet betydde 2–2.

– Vi hade en trippelchans efter 2–2-målet men vi lyckade inte få in pucken, säger Claesson.

När veteranen Mattias Remstam åkte ut för tripping i slutet av sista perioden slog Nybro in segermålet.

– Jag är stolt över spelarnas insats i kväll. Vi spelade helt annorlunda jämfört med senast, nu tog vi hem laget och stängde till alla ytor.

Noterbart är att backen Björn Hjärpe saknades i Nittorps lag men det var mest en försiktighetsåtgärd då han har varit sjuk och hade feber på morgonen. Med största sannolikhet finns han med i laget på söndag då Tyringe kommer till Nittorp.

Nybro–Nittorp 3–2 (2–0,0–2,1–0)

Första perioden

Mål: 1–0 (11,05) Martin Olsson ass. Chris Nybeck, 2–0 (18,03) Marcus Kvillner ass. Jonny Ågren och Kristian Frisk.

Skott: 11–10

Utvisningar: NIK:1x2

Andra perioden

Mål: 2–1 (17,37) Toni Kluuskeri ass. Niko Kluuskeri, 2–2 (15,54) Niklas Sjölund ass. Andreas Andersson och Oskar Pettersson.

Skott: 5–6

Utvisningar: Nybro: 2x2, NIK: 3x2

Tredje perioden

Mål: 3–2 (18,15) David Algulin ass. Robin Larsson.

Skott: 10-7

Utvisningar: Nybro: 2x2 1x10, NIK:3x2, 1x10

Skott totalt: 26–23

Publik: 652

NIK:s lag: Daniel Palmqvist (Niklas Sjögren) - Simon Stroud Johansson, Kim Carlsson, Oskar Pettersson, Niklas Sjölund, Kevin Carlsson - Martin Jörgensen, Niko Kluuskeri, Viktor Nilsson, Toni Kluuskeri, Paulus Rundgren - Jonas Vidlund, Andreas Andersson, Otto Larsson, Mattias Remstam, Christian Edoff.

Övriga: Johan Dånge, David Andersson, Niklas Persson, Daniel Alexandersson.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons