Nyheter

Brorsson testar ny teknik i Ryssland

Teknikändringen gör att Alexander Brorsson inte vågar tro på en framskjuten placering.
– Det här blir lite av en omstart.
Nyheter • Publicerad 9 juli 2013
ARKIVFOTO Alexander Brorsson är tillbaka i häcklöpningen igen. I veckan väntar Universiaden i ryska Kazan.
ARKIVFOTO Alexander Brorsson är tillbaka i häcklöpningen igen. I veckan väntar Universiaden i ryska Kazan.Foto: Christine Olsson / SCANPIX

I dag invigs Universiaden i Kazan, Ryssland men för Ulricehamnsbördige Alexander Brorsson blir det ytterligare några dagars väntan innan han får göra sitt framträdande på löparbanorna. Under våren och försommaren har det mestadels handlat om laget på korta stafetten och dess försök att kvalificera sig till VM i augusti. Men den här gången är det 110 meter häck som står på programmet och då är det tillbaka till den ursprungliga teknikgrenen för Alexander.

– Jag har ägnat mycket tid åt att nöta in lite ny teknik och är inte riktigt klar med det än. Så jag har egentligen inga större förhoppningar om att prestera någon tid som skulle kunna ge en VM–biljett på sträckan, säger Alexander från flygplatsen i Hamburg, där han och delar av den svenska truppen fick en stunds väntan under resan öster ut.

– Det har inte gått så bra på häck i vår så det blir lite av en omstart med den här tävlingen. Men samtidigt så vet jag ju att om allt stämmer så kan det bli riktigt bra så man skall väl inte avskriva möjligheterna helt.

Du har ändå inte helt fokus på ditt häcklöpande just nu?

– Stämmer eftersom jag prioriterar både 100 meter och stafetten. Häcklöpningen är mer inför framtiden.

Hur ser programmet ut för stafettlaget och försöken att kvala in till VM?

– Vi springer en tävling i Schweiz 17 juli och då är det inget snack – vi skall bara göra det.

För att som svensk deltagare vara behörig att delta i Sommaruniversiaden 2013 ska man vara:

Svensk medborgare

Född 1985-1995

Student (man ska bedriva eftergymnasiala studier vid universitet, högskola, folkhögskola, ky-utbildningar eller komvux. Man uppfyller även FISU:s studiekrav om man avlagt eftergymnasial examen under 2012 eller 2013. Distansstudier, deltidsstudier och studier utomlands är behörighetsgrundande.)

(Källa: studentidrott.se)

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.