Nyheter

Bra spel av Bashota i SM

JSM Kvartsfinal i singel och semifinal i dubbel blev Donika Bashotas SM-facit.
– Bra med tanke på att jag är ett år ung i klassen, säger Donika själv.
Nyheter • Publicerad 10 april 2010
UTK:s Donika Bashota är nöjd med att ha pressat favoriten Brenda Njuki i SM-kvartsfinalen.
UTK:s Donika Bashota är nöjd med att ha pressat favoriten Brenda Njuki i SM-kvartsfinalen.Foto: 

Junior-SM i tennis pågår under veckan i Göteborg. Donika Bashota gjorde sin sista insats i går fredag då hon tillsammans med Charlotta Swenson-Bäckelin, GLTK, föll i dubbelturneringens semifinal.

– Jag är nöjd med att vi gick till semi i dubbel men jag är ännu mer nöjd med att jag nådde kvartsfinal i singel, säger Bashota som är 15 år och spelar i 16-årsklassen.

I singelspelet inledde hon med säker seger mot stockholmstjejen Beata Kull innan hon ställdes mot svåra Lina Åkesson, Fair Play TK.

– Jag förlorade stor mot Lina för bara några veckor sedan. Nu spelade jag mycket bättre. Jag missade inte mycket och hittade hennes svaga punkter, säger Bashota som vann i två raka set.

Spelet fungerade bra även i kvarten mot Brenda Njuki från Kramfors.

– I andra set spelade jag väldigt bra och jag hade en setboll. Tyvärr räckte inte det, säger Bashota som föll med 3-6, 6-7.

– Njuki ska spela final i helgen och vinner säkert där också. Kvartsfinalen mot henne är bland det bästa jag gjort.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.