Nyheter

Boxningsstjärna fixades i Ulricehamn

Boxningsvärldsmästaren Frida Wallberg satt i onsdags i en frisörstol på salong Collage i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 29 september 2011
Sandra Bertilson var den frisör som stylade Frida Wallberg inför hennes reklamuppdrag.
Sandra Bertilson var den frisör som stylade Frida Wallberg inför hennes reklamuppdrag.Foto: Carina Carlzon

Varför är du i Ulricehamn?

– Jag ska fota och filma åt företaget Thomas sabo och åt ett annat företag som säljer energiarmband. Tidigare har jag gjort lite jobb åt några sportaffärer och det är roligt när någon fixar mitt hår och sminkar upp mig.

Har du varit i Ulricehamn tidigare?

– Jag har en kompis, Pierre Mannerström, vars föräldrar har ett hus vid sjön så jag har varit där och hälsat på ett par gånger.

Du försvarade din världsmästartitel i WBC-klassen i början av månaden i Karlstad. Vad väntar här näst i boxningsväg?

– Efter matchen har jag varit förkyld men nästa vecka ska jag börja träna igen. Eftersom jag är världsmästare inväntar jag utmaningar från andra boxare och troligen blir det en kanadensiska som vill möta mig. Det kan bli match på Hovet i Stockholm i slutet av november. På sikt kanske jag också går upp en viktklass, till 61 kilo. Min tränare tycker jag behöver mer muskler på benen och då ökar vikten.

Ditt artistnamn är Golden girl. Hur mycket glamour är det i boxningssporten?

– Inte särskilt mycket, bara sådana här dagar när någon fixar till mig inför en fotning. På måndag börjar jag på ett nytt jobb. Jag ska jobba med killar som är mellan 12-21 år och har sociala problem och bor på ett hem i Bollebygd. Jag är proffs men vill gärna jobba för att komma ut och se något annat än svettiga träningslokaler. Något lyxliv lever jag inte.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.