Annons
Nyheter

Bogebanan får cross-SM i år igen

Under pingsthelgen blir det motocross-SM i Ulricehamn. För tredje året laddar Ulricehamns motorklubb för en deltävling i mästerskapet. Nu med utmärkelsen Årets SM-arrangör i ryggen.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2014
Höga hopp kommer bjudas på Bogeringen under SM i juni.
Höga hopp kommer bjudas på Bogeringen under SM i juni.Foto: FOTO

Förra årets SM-deltävling på Bogebanan lockade storpublik och fick idel lovord av åkarna. Det resulterade i att UMK fått utmärkelsen Årets arrangör av Svemo, svenska motorcykel- och snöskoterförbundet.

– Ett stort erkännande att vi gör en bra tävling, särskilt roligt är att förarna uppskattar vårt arbete, säger Lars-Göran Thor, SM-general i UMK.

Annons

Thor och de övriga i UMK som arbetar med SM-arrangemanget fortsätter på inslagen väg. Den sjätte till åttonde juni är det dags för en ny SM-tävling på Bogebanan, det blir deltävling tre av totalt sex i SM-programmet.

I likhet med tidigare år är tanken att det ska vara fri entré och UMK hoppas nå upp i en publiksiffra på 3000 personer.

– Vi har köpt den äng som vi använt till parkering och vi kommer att bygga en tillfartsväg dit för att minska de bilköer som uppstått för åskådarna tidigare, säger Lars-Göran Thor.

En del detaljer i tävlingsmomenten kommer att justeras, bland annat kortas startrakan ned.

Förra året tv-sändes en del av tävlingen men i år utökas tv-tiden till 46 minuter och det är Viasatsport som visar bilder från Bogeringen.

Det krävs stora insatser från klubbens medlemmar för att ro iland ett SM-arrangemang och Thor säger redan nu att efter årets tävling kommer klubben att ta en paus från SM-arrangörskapet.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons