Annons
Nyheter

Bitter förlust mot bottenkollegan

Förlust mot bottenkollegan Mölndal svider hos KFUM. Men ännu värre var nog sättet man föll på.
Nyheter • Publicerad 30 november 2010
Det var ytterst sällan som Robin Frisk fick sådana här luckor att springa igenom.
Det var ytterst sällan som Robin Frisk fick sådana här luckor att springa igenom.Foto: Leif Fjellström

Det blev förlust med 30–34 när KFUM Ulricehamn på lördagen mötte Mölndal i något som måste betecknas som ytterst viktig match i kampen om nytt kontrakt. Trots att det återstår en match innan serien vänder.

Men att det var betydelsefulla poäng som stod på spel verkade dessvärre inte ha fått genomslag hos KFUM. För det var bara sporadiskt som Ulricehamn bjöd hemmalaget på riktig kamp, utan det var i stället ett taggat Mölndal som spelade aggressivt i både anfall och försvar.

Annons

Ändå var det målmässigt mycket jämnt under första halvleken och där KFUM var i ledning fram till 9–9. Sedan var det hemmalaget som hade ett eller två måls försprång innan KFUM jämnade ut det till 17–17 före pausen.

Inför andra halvleken så var det förstås förhoppning att tränaren Ulf Holmström i pausen kunde tända sina spelare. Men icke. Visst var det fortfarande jämnt på resultattavlan men hemmalaget kunde göra för enkla mål för att det skulle kännas bra medan KFUM fick slita för sina.

Vid ställningen 23–23 avgorde Mölndal matchen genom att man började punktmarkera KFUM:s speluppbyggare Anders Willram och det hade gästerna inget motdrag till. Först 26–24 och sedan sprang det iväg till 31–27 för att sista minuten vara två måls skillnad efter att KFUM spelat helpress över hela planen. Men de två sista målen gjorde Mölndal och därmed blev det alltså 34–30 till slut.

– Trots allt så var det här ett steg framåt jämfört med de senaste matcherna och med lite flyt så hade vi kunnat vinna. Men vi viker ner oss alldeles för lätt i andra och visar ingen aggressivitet, säger Ulf Holmström.

Något som till viss del kan stämma, men inte helt. För det var minsann en hel del flyt när KFUM höll sig kvar i matchen i första halvleken genom fyra mål som antingen styrdes in av täckande Mölndalsförsvar eller där målvakten hade rejält oflyt. Men att hans lag saknade aggressivitet - om det är det definitivt ingen tvekan. Hemmalaget hade enorma luckor att springa eller skjuta genom medan KFUM hela tiden mötte ett tätt försvar där spelarna jobbade tillsammans. Att man sedan tappar allt anfallsspel för att Anders Willram inte får vara med - det är rent ut sagt dåligt.

– Det är nog inget fel på kunnandet utan nu sitter det i huvudet. Killarna har inget självförtroende längre. Men det kan och skall vi rätta till, lovar Ulf Holmström.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons