Annons
Nyheter

Bilan lämnar UIF

Klassmålvakten Patrick Bilan slutar i UIF. Nästa säsong kommer han spela hockey hos seriekonkurrenten Bäcken och börja studera.
Nyheter • Publicerad 16 april 2013
Patrick Bilan har gjort sin sista match för Ulricehamns IF.arkivfoto: tommy johansson
Patrick Bilan har gjort sin sista match för Ulricehamns IF.arkivfoto: tommy johanssonFoto: 

Det blev två framgångsrika säsonger som förstemålvakt för Patrick Bilan i Ulricehamn. Nu går flyttlasset tillbaka mot Göteborg och Patrick Bilan ska börja studera. Siktet är inställt på att han ska bli fastightesingenjör.

– När säsongen tog slut började jag fundera på vad jag ville. De tre alternativen som fanns var fortsatt spel i UIF, satsa på spel i division ett, eller börja plugga.

Annons

Även om Patrick kommer spela i Bäcken kommande säsong så ser han det som att hans hockeysatsning är över. Istället är det utbildning som är prioritet ett.

De vänner Patrick har fått i UIF är det han kommer minnas mest från tiden i klubben. Även hur bra allt fungerat runtomkring hockeyn värdesätter Bilan och kommer någon spelare framöver fråga honom om Ulricehamns IF som klubb blir det varma rekommendationer från Patricks sida.

Eftersom Bäcken och UIF spelar i samma serie kommer Bilan återse Lassarinken under vintern och då få känna på hur det är att stå på andra sidan i en match.

– Jag vet var alla skjuter så det ska inte bli några problem, säger han och skrattar efteråt.

Ulricehamn har sedan tidigare gjort klart med en fortsättning av den unge målvakten Tobias Nilson, 17 år. Nilsson stod tre matcher i A-laget den här säsongen.

Före Patrick Bilan kom till Ulricehamn var det Tommy Johansen som vaktade UIF-målet.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons