Annons
Nyheter

Bilan bestämmer sig på måndag

I UIF:s spetstrio Patrick Bilan, Jonas Nisson och Mikael Svensk finns det två osäkra kort. Klart är att rutinerade backen Mikael Svensk fortsätter.
Nyheter • Publicerad 13 april 2013
Målvakten Patrick Bilan ska lämna besked om sin hockeyframtid till UIF på måndag.arkivfOTO: carina carlzon
Målvakten Patrick Bilan ska lämna besked om sin hockeyframtid till UIF på måndag.arkivfOTO: carina carlzonFoto: 

En nyckelspelare i UIF under säsongen som gått var målvakten Patrick Bilan som trots att laget slutade först på en åttondeplats blev seriens näst bäste målvakt sett till statistiken. Enligt räddningsprocenten var bara Hanhals Niklas Rubin bättre än Bilan.

Men om det blir någon fortsättning i den svartgula matchdressen för den talangfulle målvakten är osäkert.

Annons

– Jag har lovat att lämna besked till klubben på måndag, säger Patrick Bilan.

Utan att specificera sig säger Patrick att han har några alternativ att ta ställning till. Han ska väga alternativen mot varandra under helgen och komma fram till ett svar.

Ytterligare en viktig kugge i Ulricehamn i vintras var åldermannen Jonas Nilsson. 35-åringen var poängbäst i laget med 53 poäng, 14 mål och 39 assist. Som småbarnsförälder och egen företagare är det tidsfaktorn som är avgörande för Jonas hockeyframtid.

– Tidsmässigt lägger vi ner lika mycket timmar i veckan på hockeyn som allsvenska spelare fast vi lirar i division två, säger Jonas.

Efter ett sabbatsår kom Nilsson till UIF under förra sommaren och visade under seriespelet vilken betydelsefull förstärkning han var.

På frågan hur mycket den mindre lyckade säsongen för laget påverkar hans beslut kommer svaret:

– Det är bara sporrande, jag tror alla i laget är revanschsugna.

Något datum för när besked ska lämnas till UIF finns inte. I varje fall inte från Jonas sida, klubben vill förstås veta så snart som möjligt.

Under beslutsfasen kommer Nilsson att vara med på en del träningspass med laget. I veckan som gick blev det bara ett tillfälle men det berodde på tillfälligt strul på jobbet.

När osäkerhet gäller för Patrick Bilan och Jonas Nilsson framtid i UIF har klubben gjort klart med fortsatt spel för rutinerade Mikael Svensk. Försvararen har skrivit på ett kontrakt som gäller över en säsong. Under vintern som gick gjorde Svensk åtta mål och 16 assist under på 32 matcher.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons