Nyheter

Bättre bredd ska ge ökad stabilitet

Bättre och bättre år för år. Det är devisen för Christian Dower och hans Limmared.
Nyheter • Publicerad 10 april 2010
Christian Dower är nöjd med försäsongen, trots snön. Karaktären har tränats, menar Limmaredstränaren.
Christian Dower är nöjd med försäsongen, trots snön. Karaktären har tränats, menar Limmaredstränaren.Foto: 

Limmared har etablerat sig i division fyra och spelande tränaren Christian Dower menar att laget hela tiden tar små steg framåt. Att förbättra placeringen i tabellen jämfört med fjolåret är Dowers ständiga målsättning.

– Vi utvecklas som lag och till i år har vi också fått in lite nytt blod. Min känsla är att vi har mer bredd på truppen, säger Dower.

Mantas Grazys från Öxabäck, Egzon Kelmendi, Srdjan Grzic och Per-Anders Sundqvist från Tranemo och Pontus Bertilsson som återvänder från Leikin är exempel på det nya blod Dower pratar om. Samtidigt har Limmared tappat sin främste målskytt, Zudrynas Ruminas, till UIFK.

– Mantas är en spelare som jag hoppas mycket på. Han har sett riktigt bra ut under försäsongen, säger Dower som vill att Limmared ska bli jämnare i sitt spel.

– Vi hade en väldigt hög högstanivå och en allt för låg lägstanivå förra året. Nu ska vi spela med både hjärta och hjärna. Att inte gå bort sig är grunden i ett stabilt spel.

Många pratar om den intressanta fyran med många derbyn under året. Dower tror inte att den är tuffare än tidigare.

– Jag hör att många säger att det skulle vara en bättre serie än tidigare. Det tror inte jag. Däremot är min känsla att det kommer bli väldigt jämnt och många täta matcher.

Hur blir det då med spel för tränarens egen del?

– Jag har sagt att jag ska spela mindre men jag ska vara med på planen i år också. Ska jag utvecklas som tränare, vilket jag vill, måste jag fokusera på det också och det har jag gjort under försäsongen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.