Nyheter

Barmarksträning ska ge resultat i höst

Det är inte ett fotbollslag som tränar på Lassalyckans konstgräs på tisdagskvällen. Det är istället UIF hockey som startar sin försäsongsträning – på barmark.
Nyheter • Publicerad 1 augusti 2013
Det blir snabbt svettigt när UIF hockeys A?lag kör intervallträning. Närmast kameran i blått syns Jonas Nilsson, lagets äldsta och mest rutinerade spelare, som drar ett stort lass.FOTO: Max Sommerstein
Det blir snabbt svettigt när UIF hockeys A?lag kör intervallträning. Närmast kameran i blått syns Jonas Nilsson, lagets äldsta och mest rutinerade spelare, som drar ett stort lass.FOTO: Max SommersteinFoto: 

Klockan är 17.30, men det ligger ett täcke av tung, kvav och varm luft över Lassalyckan.

Vid konstgräsplanen söder om Lassarinken står cirka 20 svettiga hockeyspelare redo för dagens fyspass. Men vad tränar man egentligen på barmark när det är på isen det ska spelas i höst?

– Det gäller att få igång flåset. Vi kör lite längre intervall, 300 meter, och trappar sedan ner till cirka 50 meter, säger tränare Daniel Elofsson. Ju kortare och mer explosivt desto mer islikt blir det. Men man måste ju börja från grunden.

Efter tio minuters joggning som uppvärmning är det dags för intervallträning.

Spelarna delas upp i tre grupper där en grupp springer ett varv runt de utsatta konerna medan de andra vilar. Det dröjer inte länge till många tröjor har åkt av. Snart har alla kört sina fem varv på 300-metersbanan.

– Kör vi extra vila nu?

– Nä, nu blir det ju kortare sträcka.

UIF har haft semester de senaste veckorna där spelarna har fått sköta sin egen träning.

– Nu ser vi väl om någon har fuskat. Men alla ser pigga ut, säger Daniel Elofsson. Vi körde ju ända fram i juni, så det har ju inte varit ett jättelångt uppehåll.

De närmsta veckorna har laget ett tajt träningsschema med fyra lagpass och två individuella pass i veckan. Den 19 augusti står de på is igen för första gången den här säsongen när inomhusträningen börjar.

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.