Nyheter

Bäckström utesluten ur landslaget

Snowboardåkaren Kevin Bäckström utesluts från landslaget. Bakgrunden är hans sexistiska bilder och hårda kommentarer i sociala medier.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2013
Snowboardåkaren Kevin Bäckström får vänta ännu längre på årets första åk i backen. Nästa vecka väntar operation och ytterligare fyra veckor med armen i gips.
Snowboardåkaren Kevin Bäckström får vänta ännu längre på årets första åk i backen. Nästa vecka väntar operation och ytterligare fyra veckor med armen i gips.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Beslutet som Svenska skidförbundet tagit offentliggjordes på måndagen.

"Kevin har i sociala medier och i olika uttalanden agerat på ett sätt som inte är förenligt med våra värderingar över huvud taget. Vi tar starkt avstånd från den här typen av beteende och har efter noggrant övervägande valt att låta Kevin lämna sin plats i landslaget", säger Olle Danielsson, sportchef för snowboard.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.