Annons
Nyheter

Backarna visade vägen i UIF

Det var tre backar som ordnade de första målen när UIF vann över Dalen i söndags. Erik Martinsson, Anders Martinsson och Niklas Carlsson var backtrion som såg till att pucken hamnade i nätmaskorna.
Nyheter • Publicerad 26 oktober 2010
Jubel i UIF-båset efter Niklas Carlssons 3?1-mål.
Jubel i UIF-båset efter Niklas Carlssons 3?1-mål.Foto: Leif Dahl

Trots spelövertag i hela matchen dröjde det ända till tredje perioden innan UIF fick målen och matchen dit man ville. Det blev seger mot HC Dalen med 4-1

Under de första minuterna drog UIF igång en offensiv som skulle hålla i sig under hela matchen. Men det gav inte någon utdelning ifråga om mål, i alla fall inte direkt. Det var gästande HC Dalen som gjorde första målet. 0-1 höll i sig ända fram till periodpaus, trots att UIF fortsatte skapa chanser.

Annons

Under andra perioden var UIF ännu mer dominant i fråga om puckinnehav, men det resulterade bara i ett mål och kvittering. Backen Erik Martinsson sköt från blålinjen i numerärt överläge.

Oavgjort inför tredje och sista perioden skulle bli till hemmaseger. Det kom två backmål till från Anders Martinssons och Niklas Carlssons klubbor, innan David Bjursten fick sätta 4-1, vilket blev slutresultat.

David hade skakat fram flera chanser vid det laget och han fick även priset som bäste spelare i hemmalaget.

– Det var bra att vi hade en dag ledig. Det kändes som vi var tillbaka i gamla banor, från träningsmatcherna och början på serien. Vi har varit i en svacka, men nu hoppas man att det i sig, säger David.

? Men hur var det när Dalen tog ledningen, trots flera bra UIF-chanser dessförinnan?

– Vi var ändå så pass taggade att det inte gjorde någonting. Vi har haft ledningen med 3-0 och fått en reducering mot oss och börjat deppa, men nu var det ett annat go, säger David.

Tränaren Hasse Hansson var också nöjd.

– Vi behöll spelet i tre perioder, behöll initiativet. Laget som helhet var bra, säger Hasse Hansson.

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0-1 (9.27) Robin Elmelo (Johan Forsander)

Skott: 15-12

Utvisningar: UIF 4x2, 1x10, Dalen 1x5+20

ANDRA PERIODEN

Mål: 1-1 (4.05) Erik Martinsson (Pierre Forsberg)

Skott: 13-8

Utvisningar: UIF 1x2, Dalen 4x2

TREDJE PERIODEN

Mål: 2-1 (4.43) Anders Martinsson (Björn Gustavsson), 3-1 (10.22) Niklas Carlsson (Rickard Thorstensson), 4-1 (15.37) David Bjursten (Patrik Andersson, Linus Bergman)

Skott: 21-6

Totalt: 49-26

Utvisningar: Dalen 1x2

Domare: Richard Thorell, Mariestad

Publik: 253

UT-märkta UIF

David Bjursten 3

Robin Sprigg 2

Niklas Carlsson 1

UT-delade av Leif Dahl

UIF:s lag: Andreas Augustsson (Andreas Ahlberg)-Anders Martinsson, Björn Gustavsson, Linus Bergman, Daniel Elofsson, Patrik Andersson-Viktor Kilén, Erik Martinsson, Pierre Forsberg, David Bjursten, Robin Sprigg-Rickard Thorstensson, Niklas Carlsson, Karl Rydberg, Robin Thorstensson, Christoffer Ferm-Robin Melltoft, Oskar Bygård, Anton Fransson, Mikael Eklöf, Marcus Pettersson.

Leif Dahl
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons