Annons
Nyheter

Åtta framåt av offensivt UIF

Det skulle bli mer offensivt från UIF i år och det började bra med åtta mål framåt.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2010
Elegant sätter David Bjursten 4?0 bakom en sprattlande Vänersborgsmålvakt.
Elegant sätter David Bjursten 4?0 bakom en sprattlande Vänersborgsmålvakt.Foto: Leif Fjellström

Efter att ha tänkt defensivt under några säsonger så skulle det bli en ändring till i år. I stället för att vänta in motståndarna i mittzon så är tanken att UIF sätter in pressen högt upp i banan. Dessutom skall man anfalla betydligt rakare mot mål och inte tappa tid på sidledspass.

Det stämde från första nedsläpp i premiären. Visst finns det en del saker att finjustera inför fortsättningen men i det stora hela så fungerade det nya tänkandet direkt. En ordentlig urrladdning blev följden och seger med klara 8–1 över ett Vänersborg som såg segt och håglöst ut.

Annons

En som verkligen såg ut att trivas var tremålsskytten David Bjursten.

Du har gjort tre mål tidigare i en A–lagsmatch?

– Premiären i division I mot Hammarö. I dag råkade jag återigen vara på rätt ställe när det kom bra pass. Men så är det ibland, säger David lite blygsamt.

– Vi har sagt att vi skall spela mer offensivt, tränat på det också och det gav resultat. Defensivt så kanske det klickade någon gång men som premiärmatch så var det mycket bra.

Hur bra är ni?

– Det får vi se. Serien är lång och det är bara att köra på en match åt gången.

Även tränaren Hasse Hansson var nöjd efter matchen.

– Vi fick en bra start och kunde sedan nöta på. Vänersborg kroknade alltmer och vi kunde hålla oss till vår spelidé större delen av matchen. Lite ungdomlig entusiasm emellanåt resulterade i några felbeslut men det får vi ta. Helhetsmässigt så var det klart godkänd match.

Vad är du nöjd med förutom segersiffrorna?

– Att vi gjorde flera mål i powerplay, att vi såg till att ligga rätt i banan och att vi visade tålamod.

Annons

Det var en Vänersborgschans i inledningen av matchen men därefter kontrollerade UIF tillställningen och var aldrig riktigt hotat någon gång. I mellanperioden så blev det lite hafsigare och slarvigare från hemmaspelarna men ett förmaningens ord från tränare Hansson i sista periodpasuen återställde ordningen.

De lägen Vänersborg skapade under matchen räddade Daniel Lindqvist varvat med att man valde att skjuta långt utanför.

8–1 är imponerande siffror även om man kan ställa sig lite frågande till kvaliteten på motståndet. Redan i morgon så kan det bli en fingervisning då UIF tar sig an Alingsås på bortais.

UIF:s lag: Daniel Lindqvist (Andreas Augustsson)–Björn Gustavsson, Viktor Kilén, Patrik Andersson, Oskar Bygård, Linus Drott–Erik Martinsson, Niklas Karlsson, Mikael Eklöf, David Bjursten, Kristoffer Sigurd–Marcus Pettersson, Rickard Thorstensson, Karl Rydberg, Daniel Elofsson, Linus Bergman–Christoffer Ferm, Pierre Forsberg, Anton Fransson, Robin Sprigg.

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1-0 (4.03) Oskar Bygård (Linus Drott), 2–0 (13.38) David Bjursten (Kalle Rydberg) pp1.

Utvisningar: UIF –, VHC 1x2.

Skott: 16–11.

ANDRA PERIODEN

Mål: 3–0 (5.24) David Bjursten (Mikael Eklöf), 4–0 (33.39) Linus Drott pp1.

Utvisningar: UIF –, VHC 1x2+2.

Skott: 13–7.

TREDJE PERIODEN

Mål: 5–0 (2.15) Kalle Rydberg, 6–0 (6.02) David Bjursten (Kristoffer Sigurd) sh1, 7–0 (9.06) Daniel Elofsson (David Bjursten) pp1, 7–1 (15.31) Jesper Nordlander (Markus Andersson, Svante Flood) pp1, 8–1 (19.49) Mikael Eklöf.

Utvisningar: UIF 4x2, VHC 2x2.

Skott: 18–9.

Skott totalt: 47–27.

Domare: Richard Thorell, Mariestad.

Publik: 467.

UT-märkta

3 David Bjursten

2 Daniel Lindqvist

1 Mikael Eklöf

UT–delade av Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons