Nyheter

ÅTR vann – men inte tillräckligt stort

Åsarp-Trädet/Redväg gjorde ett tappert försök. Men 3–1 mot Kållandsö räcker inte. Det blir spel i fyran även nästa säsong.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2014
Emilia Josefsson var företagsam värre mot Kållandsö. Här lyckas hon tråckla sig loss trots uppvaktning från fyra motståndare. Till slut räckte det ändå inte för ÅTR, som slutar tvåa i kvalgruppen.
Emilia Josefsson var företagsam värre mot Kållandsö. Här lyckas hon tråckla sig loss trots uppvaktning från fyra motståndare. Till slut räckte det ändå inte för ÅTR, som slutar tvåa i kvalgruppen.Foto: Jonas Emtervall

Efter att duktiga Emilia Josefsson i den 19:e minuten gett hemmalaget ledningen inför storpubliken på ett regndränkt Enevi, blev det inga fler noteringar i målprotokollet i första halvlek.

Medveten om att hans lag behövde vinna med sex måls marginal för att ta sig förbi Mariedal och knipa förstaplatsen i kvalgruppen beordrade sedan ÅTR-tränaren Magnus Lans full fart framåt i pausvilan.

Åsarp-Trädet/Redväg gick ner på en trebackslinje och ökade trycket. Högerbacken Linda Ottosson slog in 2–0 i villervallan efter en hörna i 59:e minuten. Tio minuter senare satte Alma Böhm elegant 3–0. Kanske, kanske fanns det en chans ändå.

Men alla sådana förhoppningar kom snabbt på skam. Kållandsö fick en straff som förvaltades till 3–1. Därefter blev ÅTR:s uppförsbacke alltför brant.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi gör en bra match och vinner, men det är svårt att glädja sig ändå, säger Emilia Josefsson.

Kan man ändå glädjas åt en fin säsong och att ni går obesegrade genom kvalet?

– Absolut. Vi har utvecklats så sjukt mycket bara under året, vi är mycket duktigare och tajtare än i våras. Men just nu känns det lite tungt.

Åsarp-Trädet/Redväg–Kållandsö 3–1 (1–0)

Mål: 1–0 (19) Emilia Josefsson, 2–0 (59) Linda Ottosson, 3–0 (69) Alma Böhm, 3–1 (72) Sandra Orrbén, straff.

Publik: cirka 130

Domare: Aras Salih, Falköping

UT-märkta i ÅTR:

3 Emilia Josefsson

2 Karin Johansson Ingesson

1 Linnea Åkesson

UT-delade av Jonas Emtervall

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.