Nyheter

Återigen kul med hockey

Med en solouppvisning och ett osannolikt avslut löste Mark Anderson nervknutarna hos UIF.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2010
Mark Anderson släpper floss det stora leendet efter sitt 3?0.
Mark Anderson släpper floss det stora leendet efter sitt 3?0.Foto: 

Sviten på segerlösa matcher stannade vid sex stycken för UIF vann över Linköping med 4–1 och tog därmed två välbehövliga poäng.

En chockstart med mål efter tolv sekunder kunde inte få spelet att lossna för hemmaspelarna. Inte heller det psykologiska 2–0 precis före pausvilan skapade trygghet i UIF.

Men när Mark Anderson gjorde 3–0 så kom de stora leendena i båset. Inte bara för att det var ett spektakulärt mål - för det var det. I stället så var det glädjen över att pucken för en gångs skull studsade rätt väg och som indikerade att den här kvällen var deras, som fick UIF-arna att släppa fram glädjen.

Målet då? Mark tog fart från egen blå, snirklade sig mellan två Linköpingsbackar, fick inte till avslutet riktigt bra utan hamnade i högra hörnet med pucken men med målvakten utanför målet.. Där han bara la pucken bakom ryggen in mot mål och som via en Linköpingsskridsko gick in i den tomma kassen.

Efter det så var det UIF:s match. Ingen stor sådan men i det utsatta läge som laget fortfarande är i så var de två poängen det viktigaste med tillställningen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.