Nyheter

Å/T höll i en halvtimme

En dryg halvtimme var det hemmalaget för hela pengen. Men när matchen var slut hade Å/T förlorat.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2011

Det blev förlust för Åsarp/Trädet i hemmamötet mot IFK Tidaholm med 1–2 och det var en förlust som sved ordentligt i hemmalaget. Inte minst med tanke på att gästernas segermål kom efter en minst sagt tvivelaktig situation, där assisterande domaren vinkade för hands på Tidaholmsspelare. Men huvuddomaren valde att strunta i sin tvärsäkre linjeman och godkände målet, med hänvisning till att han själv inte såg händelsen.

Annars var det Å/T som öppnade starkast och i en dryg halvtimme var det nästan spel mot ett mål. Det blev också ett ledningsmål för Å/T under den perioden genom Josef Moensjö, som sköt över den utrusande Tidaholms–målvakten. Men med tio minuter kvar av halvleken så dog hemmaspelet totalt.

– Jag vet faktiskt inte vad det var som hände. Men det kändes som om vi blev stillastående helt plötsligt, säger tränaren Claes Hummerhielm.

Tidaholm kvitterade efter en snabb kontring och det gav lite onda aningar inför andra halvlek. Vilka besannades eftersom gästerna tog över utan att därför visa något imponerande spel.

Efter ledningsmålet så försökte Å/T flytta upp positionerna men kunde inte riktigt få grepp om motståndarna. Det skapades dock några chanser men oskärpa i avsluten gjorde att bollen smet utanför eller över. Tidaholm fick också sina chanser men Marcus Medin och hans backar räddade frilägen och bollar på mållinjen.

– Det känns lite onödigt med den här förlusten eftersom vi var minst lika bra som Tidaholm. Men det hjälper ändå inte, säger Claes Hummerhielm.

– Men det positiva är att vi inte faller ihop utan kämpar tiden ut och första halvlek tycker jag var mycket bra.

Nästa match är redan på söndag och då är det dags för det riktiga derbyt mot IFK Falköping.

Å/T–IFK Tidaholm 1–2 (1–1)

Mål: 1–0 (17) Josef Moensjö, 1–1 (41) Jonathan Thurén, 1–2 (64) Jacob Joelsson.

Å/T:s lag: Marcus Medin–Dennis Jalmarsson, Anton Johansson, Jens Norén, Robert Falhqvist–Stefan Björkman, Edvard Fredén–Mikael Gustavsson, Elon Lövgren, Tommy Gustavsson–Josef Moensjö.

Avbytare: Christian Spångsjö, Fredrik Andrésen, Marcus Westermark, Karl Fröman, Alexander Gustavsson.

Stefan Björkman

Josef Moensjö

Marcus Medin

UT–delade av Leif Fjellström.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.