Nyheter

Å/T avslutade starkt

Med en stark andra halvlek såg Åsarp/Trädet till att avståndet till strecket ökade.
Nyheter • Publicerad 22 juni 2011
Linus Johansson var alert efter paus och sätter här 3?0.
Linus Johansson var alert efter paus och sätter här 3?0.Foto: Leif Fjellström

Det blev en nästan osannolik vändning på matchen mellan Åsarp/Trädet och gästande Skara. Hemmalaget var vissreligen framme i ett par hyfsat bra lägen före paus men det var Skara som dominerade spelet totalt och satte Marcus Medin på svåra prov några gånger. Mållöst i paus var smickrande för hemmalaget.

I början av andra så fick Linus Johansson fritt på kanten men lyckades med konststycket att pricka båda stolparna innan bollen rullade ut på planen igen. Men i anfallet efter så sprack nollan efter att Tommy Gustavsson elegant nickat in 1–0.

Om det var en motgång för Skara så blev det inte lättare sedan samme spelare gjort 2–0 på retur från Tony Wilgotssons skott. Därefter så var det egentligen ingen riktig match. Skara kom igen lite i mitten av halvleken men Å/T var hela tiden farligt i omställningarna.

Linus Johansson dribblade av målvakten till 3–0 och passade till Pontus Rylanders 4–0 och sedan var det slut.

– Skara var bättre före paus men vi gjorde en mycket bra andra. Killarna började ta löpningar för varandra och det skapade luckor och gav ett helt annat tryck framåt. Vi flyttade upp backlinjen lite inför andra halvlek och det gav resultat, säger tränaren Claes Hummerhielm.

Nu återstår en match – Lidköping borta – innan det blir sommaruppehåll.

Å/T–Skara 4–0 (0–0)

Mål: 1–0 (52) Tommy Gustavsson, 2–0 (62) Tommy Gustavsson, 3–0 (75) Linus Johansson, 4–0 (82) Rasmus Rylander.

Å/T:s lag: Marcus Medin–Dennis Jalmarsson, Anton Johansson, Jens Norén, Robert Fahlqvist–Tony Wilgotsson, Stefan Björkman, Edvard Fredén, Linus Johansson–Tommy Gustavsson, Marcus Westermark.

Avbytare: Mikael Gustavsson, Josef Moensjö, Elon Lövgren, Rasmus Rylander, Viktor Johansson.

Domare: Anes Smailagic, Vara.

Jens Norén

Anton Johansson

Tommy Gustavsson

UT–delade av Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.