Nyheter

Åsarp/Trädet mötte IFK

Åsarp/Trädet ställde för allra första gången upp i Mariedal cup, världens största inomhusturnering för juniorer. Det gick alldeles utmärkt och efter en lång och krokig väg ställdes de plötsligt mot självaste IFK Göteborg.
Nyheter • Publicerad 14 november 2011
Markus Svensson kvitterar till 1?1 mot IFK Göteborg.
Markus Svensson kvitterar till 1?1 mot IFK Göteborg.Foto: Tommy Johansson

Spelet kunde fungerat bättre för Åsarp/Trädet under lördagens gruppspel i Mariedal cup, men laget lyckades till slut säkra en tredje plats och därmed en plats i den så kallade andra chansen. Ett uppsamlingsheat med fortsatt chans till att göra upp om finalplatserna, dock en mycket längre väg. Till den första omgången i denna, som spelades redan på lördagskvällen, lyckades även ett av UIFK-lagen samt Södra Ving ta sig men blev där utslagna.

Däremot var det nu Å/T började få upp ångan.

Anton Johansson, en av två tränare, förklarar anledningen.

– Efter gruppspelet så satte vi försvarsspelet bättre och bättre.

– Disciplin i försvaret, eller tråkfotboll som en del säger, men det är vår enda chans, fortsätter den andre tränaren Anders Seveborg.

Tre raka vinster på lördagskvällen, med disciplin som ledord, följdes upp i nästa fas i andra omgången, under söndagen, med tre vinster till mot i tur och ordning, Holmalund, Bergdalen och Annelund.

Matchen därefter kunde betecknas som en åttondelsfinal eftersom en vinst skulle leda till kvartsfinalerna och för motståndet stod IFK Göteborgs andralag.

ÅT inledde sin vana trogen med fokus på att ligga rätt i positionerna och lyckades störa de blåvit-randiga bra inledningsvis. Det blev ett ganska statiskt spel men på lite slumpartat sätt kunde ändå göteborgarna göra 0-1 i den tredje minuten.

ÅT-spelarna visade dock moral och kampvilja i detta läge och började gå lite mer offensivt utan att släppa till bakåt. I den åttonde minuten kunde så Markus Svensson kvittera. Att näta mot änglarna är inte något var klubb kan skryta med.

Glädjen tog slut när blåvitt gjorde 1-2 i tionde minuten och sen visade sig deras större tyngd som lag och matchen slutade till slut 1-4, ett rättvist resultat i slutändan.

Anders Seveborg såg ändå ganska belåten ut efter klubbens första start i cupen.

– Inspirerande att få möta ett sådant lag och vi kan hålla huvudet högt sett till hela turneringen. Inte minst med tanke på att två av de ordinarie spelarna inte kunde vara med under söndagen. Det krävs en stark laginsats för att komma så här långt.

Hur firar ni?

– Titta på fotboll och käka något gott!

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.