Nyheter

Andrabordet avgörande för UIF:s elitseriestatus

Allt talar för stor dramatik i Stenbockshallen i dag, lördag. UIF spelar två helt avgörande matcher i bordtennisens elitserie.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2010
Linnea Larsson är en av tre UIF-spelare som är aktuella för andrabordet. Matcherna där bli mycket avgörande för om UIF ska spela elitseriepingis även nästa säsong.
Linnea Larsson är en av tre UIF-spelare som är aktuella för andrabordet. Matcherna där bli mycket avgörande för om UIF ska spela elitseriepingis även nästa säsong.Foto: 

Rafflande är bara förnamnet då helgens bordtennissammandrag i Ulricehamn ska beskrivas. Ulricehamn och Storfors är huvudrollsinnehavare i kampen om att undvika kvalspel. Det skiljer två poäng till UIF:s fördel inför de två sista omgångarna då lagen i bottenstriden möter varandra.

– Allt talar för att det blir väldigt jämna matcher. Det kan gå hur som helst det här, säger UIF:s ledare Arne Larsson.

UIF inleder på förmiddagen mot bottenlaget Ljungsbro. Trots att man bara samlat tre poäng under hela säsongen är Ljungsbro ingen munsbit för UIF.

– De har en engelska, Hannah Hicks, på förstabordet som är svår att tas med. Det var bara Wenting Zha av våra spelare som hade en chans mot henne senast. Som andraspelare har de en polska och hon är också bra, säger Larsson.

Tuff uppgift för UIF:s Sara Lundin och Hanna Nyberg med andra ord. Ska Ljungsbro besegras så är det genom andrabordet.

– Som jag ser det har vi ett plus gentemot dem där. Det kan mycket väl bli så att dubblarna avgör matchen, säger Arne Larsson.

I sista omgången möter UIF huvudkonkurrenten Storfors. Det kan bli en direkt avgörande match om elitseriekontraktet här.

– Det är lite samma läge i den matchen. Vi kommer få kämpa för att ta något på förstabordet där de har en bosniska, Sonja Obradovic, och Norges bästa dam, Marte Grutle Aasebö. På andrabordet känns det helt jämnt, säger Arne Larsson som vet vad nyckeln till bra resultat är.

– Att alla spelar på topp. Då går det vägen, säger han bestämt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.