Annons
Nyheter

Andra perioden fällde Nittorp

Sex tunga minuter i slutet av andra perioden fällde Nittorp mot Pantern. När uppryckningen väl kom var uppförsbacken alltför brant.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2014
Var är pucken? Varken NIK:s Niko Kluuskeri eller Panternspelaren verkar ha full koll. Bilden symboliserar onsdagens stundtals hafsiga och oorganiserade match ganska bra.
Var är pucken? Varken NIK:s Niko Kluuskeri eller Panternspelaren verkar ha full koll. Bilden symboliserar onsdagens stundtals hafsiga och oorganiserade match ganska bra.Foto: Jonas Emtervall

Duktige NIK-backen Kim Carlsson hade inte svårt att analysera matchen efteråt.

– Vi spelar inte tillräckligt desperat förrän i sista perioden. Vi hjälper inte målvakten som vi ska och håller inte bort klubborna, som vi har snackat om. Sen i tredje lyfter vi upp spelet och börjar sätta in tacklingar, går på kropp och flyttar pucken mycket bättre. Då blir det lättare att spela hockey.

Annons

Mycket bättre än så går det inte att summera onsdagskvällens händelser i Nittorps ishall.

I första perioden fick inget av lagen till något riktigt ordnat spel. Pantern var dock något bättre så långt och hade också välförtjänt en 1–0-ledning med sig in i första pausen.

I andra fick Nittorp en ganska snabb kvittering, när Kim Carlssons storebror Kevin Carlsson slog in pucken.

Men den som trodde att målet skulle ge hemmaspelarna råg i ryggen bedrog sig. Istället var det Pantern som replikerade direkt på tekning knappa minuten senare.

Och i slutet av andra perioden avgjordes matchen definitivt när gästerna satte tre mål från 15:e minuten och framåt. 1–5 målet kom med bara fyra sekunder kvar av perioden och irriterade NIK-tränaren Mats Claesson.

– Koncentration brister, det kan inte vara något annat eftersom man missar att plocka upp sina gubbar. Det är två av deras spelare helt fria vid vårt mål, säger Mats Claesson.

I sista perioden fick NIK det man behövde – en snabb reducering från Oskar Pettersson, fint assisterad av Toni Kluuskeri.

Målet tände Nittorp, som nu visade en helt annan vilja. Inte minst Jesper Hoffman, som fått minimalt med istid i de båda första perioderna, gick in och visade vägen med fysiskt spel.

Men trots att matchen nu hade en helt annan karaktär dröjde det lite för länge innan nästa reducering kom, efter 14,30.

Målet gjorde Panternmålvakten Alexander Bengtsson rosenrasande och det slutade med att han fick matchstraff och fick ersättas i buren.

Annons

– Vi fick för lite skott på mål efter att de bytt målvakt. Hade han kunnat schabbla in en förstapuck i mål, så hade det kanske kunnat bli något, funderar Mats Claesson.

Nittorp kan ändå ta med sig sistaperioden till fredagskvällens derby i Borås ishall. En arena som Nittorp verkar trivas förträffligt i. Fyra av de fem senaste bortaderbyna har slutat med NIK-vinst.

Kim Carlsson har ljuva minnen från det senaste besöket i Borås. Det var då han gjorde sitt första och hittills enda mål i Nittorpströjan.

– Vi får väl se om det blir något mål på fredag, man kan ju alltid hoppas. Spelar vi bara som i tredje i dag så kommer det att gå bra, säger Kim Carlsson.

Den spelskicklige 19-åringen har på kort tid blivit en viktig kugge i NIK:s lagbygge. Men framtiden är oviss, i nuläget är han bara utlånad från Tingsryd januari ut.

– Vi tar det månadsvis, men jag vill gärna spela kvar här så länge vi spelar i division 1. Jag har inte riktigt det förtroendet i Tingsryd och har fått en annan, mer offensiv roll här.

UT-märkta i Nittorp

3 Kim Carlsson

2 Toni Kluuskeri

1 Jesper Hoffman

UT-delade av Jonas Emtervall

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons