Annons
Nyheter

Amanda satsar högt

Amanda Lindahl är en lovande golfspelare som siktar högt. I veckan uppmärksammades hon med ett stipendium från Västergötlands Golfförbund.
– Jag ska spela Europatouren, säger hon.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2012
Amanda Lindahl satsar helhjärtat på golfen. I år kommer fokus ligga mer på att utveckla närspelet.Foto: Labrini Stavrekas

Det var något lurt på gång. När pappa Åke i början av veckan insisterade på hon behövde vara med på golfklubbens årsmöte blev hon misstänksam.

– Han berättade inte vad det var men jag förstod att det var nåt på gång, säger Amanda Lindahl.

Annons

Väl på plats fanns två representanter från Västergötlands Golfförbund. De var där för att dela ut ett stipendium till Amanda. Ett stipendium som går till en kille och en tjej inom sporten varje år.

– Jag blev ändå lite förvånad och det var kul att få det. Kul att de märker att man gör något bra och uppmärksammar det.

Motiveringen till stipendiet var att Amanda hade visat upp ett stabilt och jämnt spel under förra säsongen. Och hon hade dessutom vunnit en regional Scandia Tour-tävling. När en ny säsong nu stundar kan hon med stolthet se tillbaka på ett år där hon stod för stora framsteg.

– Min tränare David Kirkham och jag ändrade på svingen vilket gör att jag nu svingar stabilare. Det blir färre dåliga slag, säger hon.

Men vad väntar nu? Amanda har precis börjat lufta golfklubborna. Tro inte att hon legat på latsidan. Under vintern har nämligen tränat inomhus tre gånger i veckan. Och nu framöver kommer en hel del timmar spenderas ute på banan. Det bekymrar inte Amanda som brinner för sin sport. Redan som liten traskade hon runt uppe på golfbanan. Man kan nästan påstå att golfen ligger i generna.

– Hela familjen spelar men det är jag mest och pappa som är här uppe. Och nästan alla på pappas sida spelar.

Det dröjde dock innan Amanda själv var fast på riktigt. För så där värst intressant var det inte från början.

– När jag var 13 började jag tycka att det var kul. Jag växte mycket då och då slog jag längre, spelade bättre. Det är svårare att spela när man är liten.

Förebilden är Annika Sörenstam och drömmen är att spela Europaturen i framtiden. Ytterligare ett steg mot drömmen tas i höst. Då ska hon börja på golfgymnasiet i Borås. Räkna med att Amanda kommer att göra sitt yttersta för att komma dit hon vill.

Ålder: 16 år

Bor i: Ulricehamn

Familj: Pappa Åke, mamma Veronica, lillebror Albin.

Tittar helst på: Jag tittar inte så mycket på tv men om jag gör det kan jag titta på vad som helst.

Lyssnar på: All musik som spelas på radio.

Senast sedda film: Twilightfilmen Eclipse, del 1.

Äter helst: Mammas hamburgare

Dricker helst: Vatten

Andra sporter: Handboll

Detta gör jag om 10 år: Då är jag golfproffs!

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons