Nyheter

Alliansen splittrad i ishallsfrågan

Det är inte direkt någon samsyn inom alliansen angående den nya isytan. Centerpartiet kommer inte att ställa sig bakom en utökad budget.
Nyheter • Publicerad 2 april 2011

Isytan på Lassalyckan är en stötesten för alliansen. Centerpartiet är i nuläget helt främmande för att bygga en isyta med placering väster om befintlig ishall.

– Vi tittar inte på lägena i sig utan konstaterar att vi vill bygga en funktionell isyta som ryms inom befintlig budget och det gör inte det västliga alternativet, säger Anders Andersson, gruppledare för (C).

Vad talar i så fall mot den västliga placeringen?

– Det finns flera saker. Det försvinner ett antal parkeringsplatser som då måste ersättas på annat håll och det ökar kostnaderna. Skulle man vilja öka på med läktare en gång i framtiden så finns inget utrymme att göra det i västliga läget. Samt att logistiken inne i hallarna inte kommer att bli bra med trappor åt båda sidor. Bland annat så anser vaktmästarna att det behövs en halvtidstjänst ytterligare för att kunna övervaka båda isytorna.

Köper du det som förts fram i argumentationen mot det norra alternativet och att man då låser området??

– Vad skall vi investera i om tio år? Vi är villiga att lyssna på bra förslag men då måste man ha de idéerna nu. För övrigt kommer det att bli ett ganska instängt område även med isytan i väster.

Är du beredd att rädda alliansen genom att skjuta till mer pengar om så behövs?

– Det är svårt att se en sådan möjlighet. Jag vill inte utesluta det helt men det skulle bli mycket svårt att få gehör för detta.

Skulle ni ställa upp på fortsatt allianssamarbete om (M) och (S) gör upp om ishall på Lassalyckan?

– Förhoppningsvis blir den frågan aldrig aktuell.

Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.