Nyheter

Alexander Brorsson skadad – säsongen i fara

Alexander Brorsson skadade baksidan av låret i ett 100-meterslopp på söndagen. Nu har han en bra känsla, men det är oklart hur lång tid han är borta.
Nyheter • Publicerad 30 juli 2013
Alexander Brorsson, IFK Växjö, skadade sig på Windsprint-tävlingen i Sundsvall i söndags.
Alexander Brorsson, IFK Växjö, skadade sig på Windsprint-tävlingen i Sundsvall i söndags.Foto: Hasse Sjögren

Det var på tävlingen Windsprint i Sundsvall på söndagen som Alexander Brorsson fick en muskelbristning i baksidan av låret. Skadan kom efter cirka 70 meter och han fick snabb behandling. Dagen efter är Alexander på bra humör, trots allt.

– Jag har en jättebra känsla i dag, säger han. Tar jag det lugnt kan jag stå och gå relativt obehindrat, vilket man inte brukar kunna göra efter sådana här skador.

Alexander Brorsson är hemma i Växjö igen och när blödningar och dylikt har lagt sig blir det magnetröntgen för att kunna avgöra hur länge han blir borta.

– Det kan ta en vecka och det kan ta två månader, det är omöjligt att veta i dag. Men som sagt så känns det ändå rätt bra i dag.

Vad gör du när du väntar på besked?

– Ja du, det är inte så mycket man kan göra. Spelar tv-spel.

Alexander Brorsson har tävlat intensivt i sommar och har senaste veckan haft problem med foten efter en överansträngning runt hälsenan under tävlingarna i Luzern, Schweiz. Nu kan han lägga lårskada till skadelistan och om den är allvarlig kan han alltså missa resten av tävlingssäsongen.

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.