Annons
Nyheter

Alexander Brorsson lämnar UFK

friidrott Häcktalangen Alexander Brorsson lämnar Ulricehamns friidrottsklubb för IFK Växjö. Brorsson var UFK:s förste SM-medaljör.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010
Alexander Brorsson togs emot med öppna armar av IFK Växjö när han hörde av sig. "En elitaktiv idrottare är alltid intressant för en klubb. " säger Alexander.
Alexander Brorsson togs emot med öppna armar av IFK Växjö när han hörde av sig. "En elitaktiv idrottare är alltid intressant för en klubb. " säger Alexander.Foto: Leif Dahl

I tio år tävlade friidrottaren Alexander Brorsson för Ulricehamns friidrottsklubb nu lämnar han moderklubben för IFK Växjö. Klubbytet handlar om ekonomi.

– Jag har alltid sagt att när det hindrar min utveckling då byter jag klubb och det läget har jag kommit till nu, säger Alexander Brorsson.

Annons

Från IFK Växjö får han en summa pengar som gör att han får en enklare vardag ekonomiskt.

– Jag kan inte leva på det men det är för mycket pengar för att jag ska tacka nej till det, säger Brorsson.

Alexander bor i Växjö sedan fyra år tillbaka och IFK var ett självklart val. När Brorsson hörde av sig till föreningen fick han omgående ett positivt gensvar.

– Klubben har en ambition att vara bäst i Sverige och är en av de fem största i landet. Det finns ingen häcklöpare på min nivå. Den stora stjärnan är förstås Carolina Küft, säger Alexander.

Träningsmässigt blir det ingen skillnad alls för Brorsson. Han fortsätter träna under Tobias Karlssons ledning och ingår i samma träningsgrupp som tidigare.

UFK har full förståelse för Brorssons beslut.

– Vi har alltid sagt att han är fri att byta klubb när han vill och vi önskar honom lycka till. Det har varit roligt att ha honom i klubben säger Johan Falk, ordförande i UFK.

Det var Johan Falk och Lisa Andersson som höll i träningarna av Alexander från att han började med friidrott år 2000 tills han flyttade till Växjö 2006.

Den senaste tiden har varit tuff för Brorsson som drabbades av panikångest och utbrändhet i februari. Nu ser han slutfasen av sjukdomarna och i dagsläget tränar han fyra pass i veckan.

Det har varit en hård omstart för häcklöftet.

Annons

– Jag var otroligt otränad. Drivet fanns kvar i kroppen och för tre veckor sedan var jag helt slut efter uppvärmningen eftersom jag var i riktigt dålig form, säger Brorsson.

Även om IFK-löparen märker resultat av träningen redan nu skyndar han långsamt. Någon tävlingsförberedande teknikträning handlar det inte om.

– Går allt som jag planerar kan jag vara tillbaka i den fysiska form jag hade före sjukdomarna om fyra-fem månader.

SM-brons, inomhus, 2009

JSM-silver, inomhus, 2009

Tvåa genom tiderna, utomhus, på 110 m häck som 19-åring.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons