Nyheter

Albin lever på hoppet

En höjning av personbästa med fyra centimeter gav Albin andraplatsen vid Ymerspelen.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2010
Foto: Leif Fjellström

Det blev en spännande höjdhoppstävling för P12 vid Ymerspelen. När ribban lades på 1.36 meter så återstod fyra hoppare, däribland Albin Gustavsson från Ulricehamns FK med ett personbästa som var en centimeter lägre.

De båda hemmahopparna Simon Larsson och Johan Gustavsson klarade i första försöket medan Albin rev. Likaså i andra. Men vid det tredje så gled Albin över och hade därmed säkrat en pallplats eftersom Simon Wiklund från Wilske rev ut sig.

Nästa höjd blev 1.39 och den tog Simon i första försöket. Vilket också Albin mäktade göra. När sedan Johan Gustavsson rev två gånger innan han också klarade sig vidare, så gick Albin upp på andra plats. Eftersom ingen av de tre sedan klarade 1.42 meter så blev slutställningen också densamma.

– Nu har jag höjt mitt personbästa med nio centimeter i år, säger Albin.

Noterbart är att Albin är ett år yngre än konkurrenterna i Ymerspelen och ligger ett år efter i utvecklingen. Vilket borde betyda att han har en potential i sig. Speciellt eftersom Albin bara tränat friidrott i ett och ett halvt år

– Jag gillar att hoppa och har en hyfsat bra teknik.

Förutom friidrott så är det fotboll på programmet och även bordtennis har varit på agendan.

– Men friidrotten är roligast, slår Albin fast.

Nästa tävling blir förmodligen Getabocksspelen i Varberg i augusti. Kanske läge för ny höjning?

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.