Åkarnas hyllningar till Ulricehamn

längdskidor Artikeln publicerades
Therese Johaug tycker att Ulricehamn har världens bästa skidpublik.
Foto: Pernilla Rudenwall
Therese Johaug tycker att Ulricehamn har världens bästa skidpublik.

Ingen åkare hade något ont att säga om vare sig banan eller arrangemanget i Ulricehamn. Men framför allt var det publiken som lovordades. Helgens drottning Therese Johaug var den som gick allra längst i hyllningarna.

Efter att Johaug utnämnt Ulricehamnspubliken till världens bästa frågade Sportbladet vad publiken på Holmenkollen skulle tycka om det.

– Om norrmännen ska utmana måste de komma upp till Frognerseteren (i Holmenkollen) på söndagen också och inte bara ligga bakfulla på soffan där hemma. Det är väldigt, väldigt bra stämning där när herrarna kör på lördagen men sen när vi kör på söndagen är det sämre, slog Johaug fast.

Andrey Larkov,
Foto: Carina Carlzon
Andrey Larkov,

Andrey Larkov, rysk stafettvåa

”Det var bra väder, ryskt väder som passade oss, säger Andrey Larkov, startman i det ryska förstalaget som slutade på andra plats, 20 sekunder efter det ryska andralaget.

Engelska är inte Andrey Larkovs favoritspråk. På frågan hur han uppfattade publiken var det korthuggna svaret: ”Den var bra!”

Sjur Röthe, Norge.
Foto: Bjˆrn Larsson Rosvall/TT
Sjur Röthe, Norge.

Sjur Röthe, norsk Ulricehamnsdebutant

”Jag fick gåshud när vi körde till stadion i lördags det var enormt med folk på väg upp genom skogen. Jag hade hört att det skulle vara ett fint arrangemang och bra stämning men jag trodde inte riktigt på det. Men det stämde, vi kände oss som skidskyttar.

Hur står sig Ulricehamn jämfört med Holmenkollen?

”Det är vanskligt att ställa Ulricehamn mot Holmenkollen. Holmenkollen har sin tradition med klassiska skidlopp som har avgjorts där och Ulricehamn är nytt men båda har sin charm. Jag åker gärna fler världscuptävlingar i Ulricehamn.”

Ebba Andersson.
Foto: Pernilla Rudenwall
Ebba Andersson.

Ebba Andersson, svenskt VM-hopp

”Det var helt galet och roligt med det massiva stödet. Samtidigt är det mycket ljud att ta in och det gäller att behålla fokus på det jag ska göra. Det var en bra övning inför VM i Seefeld.”

Maurice Manificat.
Foto: Jonas Emtervall
Maurice Manificat.

Maurice Manificat, fransk segrare

”För två år sedan var det fantastiskt och vi har väntat på att få komma tillbaka hit. Vi är inte vana vid så mycket publik. Det hade varit roligt att åka här även om det inte gått bra, men det blir ju ännu roligare nu”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.