Annons

Adam Larsson snabbast på enduro-SM

Han vann i fjol och upprepade bedriften i år. Trots en strulig start var Adam Larsson bara bäst när SM i endurocykling avgjordes i Gesunda.
mountainbike • Publicerad 18 september 2018
Adam Larsson med guldmedaljen runt halsen.
Adam Larsson med guldmedaljen runt halsen.Foto: privat

Efter en stabil insats vid VM i downhill-cykling i Schweiz, var Adam Larsson i helgen tillbaka i den svenska tävlingscirkusen.

Gesunda i Dalarna bjöd på både avslutning i svenska cupen och SM. Larsson från Ulricehamn tog hem både sammandraget i cupen och mästerskapsguldet i juniorklassen.

Annons

– Mitt andra SM-guld i enduro. Riktigt roligt, säger Adam Larsson.

Dagen började ändå inte speciellt bra. Snarare började den så dåligt den kunde börja.

– Jag hamnade bakom en motionär på sträcka ett. Jag körde ikapp honom inne i en snårig skog, där det var extremt svårt att köra om. Motionärerna ska flytta på sig när åkare kommer ikapp, men han var ganska dryg och flyttade sig aldrig, trots att jag skrek hur länge som helst. Jag tappade väldigt mycket tid där, säger Adam Larsson, som vädjade till tävlingskommissarien att han skulle få köra sträckan igen.

– Men det fick jag inte. Det kändes lite surt. Nu hade jag sjunde tid totalt, om man även räknar med seniorerna. Utan den sträckan hade jag hamnat ännu högre. Men totalt sett är jag ändå väldigt nöjd.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons