Annons
Nyheter

Abrahamsson startsnabb i Skene

Folkracefestivalen i Skene blev en riktigt rolig tillställning för Linda Abrahamsson. Hon kom trea i seniorernas A-final och fick till slut behålla sin lila Saab.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2010
Linda i tätposition var ingen ovanlig syn under folkracefestivalen.
Linda i tätposition var ingen ovanlig syn under folkracefestivalen.Foto: Labrini Stavrekas

Under tre dagar vrålade motorerna på Backaplan i Skene. Bland förarna fanns Linda Abrahamsson. Hon hade egentligen inte planerat att delta i tävlingarna men när kompisen Caroline Holmstig fick problem med sin bil tänkte Linda om.

– Då sa jag att vi kunde ta min istället. Hon skulle sätta in en värstingmotor men det strulade och hon fick inte i den, berättar Linda.

Annons

Eftersom kompisen deltog i damklassen fick Linda utmana herrarna som ensam tjej i startlistorna. Man får nämligen inte köra samma bil i samma klass.

– Jag ser det här som en bra träning för mig. Killar är mer brutala när de kör och det blir en helt annan fart.

Men det var inte killarnas körning som var brutal. Istället var det Linda som gick på knock i starten. Den lila Saaben tog allt som oftast ledningen i heaten på den spåriga banan där det inte fanns många möjligheter att köra om. Under fredagen kom hon etta och tvåa i sina kvalheat. På söndagen vann hon båda heaten och tog sig till semifinal där ytterligare en förstaplacering lades till raden. Till A-finalen var det dags att ändra taktik.

– Jag gick medvetet ut lugnare i starten för jag visste att det förmodligen skulle smälla. Det var precis vad som hände. Två bilar körde ihop.

Det såg bra ut i finalen och taktiken verkade fungera. Men när Linda låg som andrabil på tredje varvet blåste segerchanserna bort. En punktering gjorde att hon hamnade på en tredjeplats. En placering som hon var mer än nöjd med.

– Att det skulle gå så här bra hade jag inte räknat med. Mycket eftersom förarna här inte kommer med vanliga folkracebilar. De kommer med vråltrimmade motorer. Mitt mål var att komma och bara ha skoj. Det var bara till att köra.

Det fanns ändå en sak som oroade under dagen. Skulle hon få behålla Saaben eller inte?

– Ingen lade något bud på den. Det var lite märkligt men jag är glad för att jag har kvar den, konstaterar Linda.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons