Annons
Nyheter

AA Triumfen i korthet

Nyheter • Publicerad 11 februari 2014
Noras Bean (närmast kameran med nummer 1) och Björn Goop skär mållinjen i Prix de France och drar in 1,6 miljoner kronor till Stall Åsunden. Målfotot visar att segermarginalen är en noslängd.FOTO: Scoop Dyga
Noras Bean (närmast kameran med nummer 1) och Björn Goop skär mållinjen i Prix de France och drar in 1,6 miljoner kronor till Stall Åsunden. Målfotot visar att segermarginalen är en noslängd.FOTO: Scoop DygaFoto: 

Noras Bean har innerspåret bakom startbilen och hamnar snabbt i rygg på tidiga ledaren Timoko. Det blir ledarskifte ytterligare två gånger i en rasande snabb inledning av loppet och efter en stund sitter Ulricehamnshästen som fyra på innerspår. I sista kurvan är många hästar på väg framåt och en lucka uppstår, där Björn Goop lyckats lotsa ut Noras Bean. Allra längst ut i banan spurtar den nioårige hingsten snabbast av alla och tar sig förbi åtta hästar på upploppet. Över mållinjen är fyra hästar nästan jämsides, men Noras Bean sticker nosen först.

Noras Bean är den sjätte svenska hästen att vinna Prix de France. Atas Fighter L var först 1992 och innan triumfen i söndags var Naglos seger 2005 den senaste.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons