Nyheter

Voiprojektets resa blir av

En brand på flygplatsen var nära att förhindra resan till Kenya.
Men sent i torsdags kom det glädjande beskedet från flygbolaget.
Nyheter • Publicerad 10 augusti 2013
Foto: Jenny Thilander

Igår kväll reste en grupp faddrar från Ulricehamn till Voi i Kenya för att hälsa på sina fadderbarn. Resan var på väg att försenas på grund av en stor brand på Nairobis flygplats, som tvingade flygplatsen att stänga för trafik under stora delar av onsdagen.

– Kenya Airways har hållit oss väldigt uppdaterade. Men lite svettigt var det. Det var en stor lättnad när vi fick besked från KLM att vi kunde flyga, säger reseledare Lisa Andersson.

Victoria Selin, som är en av de elva resenärerna som åker, har följt kenyanska tidningar för att få uppdateringar. Hon kände sig ganska lugn inför resan, eftersom branden inträffade några dagar innan deras planerade avfärd. När UT pratade med henne igår såg hon fram emot resan.

– Det ska bli spännande och roligt att komma dit. Det känns jättebra.

I Voi ska gruppen besöka allas fadderbarn. Med sig i bagaget har de leksaker och kläder till familjerna. Victoria Selin och hennes man har även med sig en fotboll till sitt fadderbarn.

– Han älskar att spela fotboll!

Lisa Jalakas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.