Nyheter

Susanne vill kombinera kreativitet och teknik

Tidigare har Susanne Wilén jobbat som systemförvaltare på kommunen. Nu kan hon titulera sig informatör.
– Nu får jag jobba både med teknik och kreativitet. Det ligger närmare mitt intresseområde, säger hon.
Nyheter • Publicerad 7 december 2011
Susanne Wilén jobbar med kommunens intranät. I sommar kommer det att vara helt nytt och uppdaterat.
Susanne Wilén jobbar med kommunens intranät. I sommar kommer det att vara helt nytt och uppdaterat.Foto: Anette Westerlund

Susanne Wilén gillar teknik och tekniska prylar. Men hon gillar också att fota och måla, varför hennes nya titel som informatör passar henne som hand i handske.

– Vi håller på att göra om kommunens intranät. Det är ett projekt som vi började med redan i våras och vi tror kanske inte att vi blir klara förrän till sommaren eller hösten, men det är spännande att ha varit med hela vägen, säger hon.

Men titeln informatör har hon inte haft särskilt länge. Det var när Per Andersen flyttade till Karlstad som hon internrekryterades till det nya skrivbordet.

– Jag är precis färdig med min utbildning i webbutveckling, så det passade bra.

I grunden är Susanne dataekonom, men har under året byggt på den utbildningen. För tre år sedan fick hon jobbet som systemförvaltare på Ulricehamns kommun. Då bestämde sig hon och frun för att hitta ett boende på landet, allra helst mitt mellan Ulricehamn och Borås. Frun hade jobb i Borås och ingen ville lägga flera timmar på vägen för att komma till sitt jobb. Det blev ett hus från 1970-talet i Härna. I huset har nu Susanne kunnat ägna sig mycket åt sin hobby, målning.

– Ja, och nu har jag fått göra det man aldrig fick göra som barn – måla på väggarna.

Nu återstår mycket arbete med kommunens nya intranät. Susannes namn kommer skymta förbi på sidorna eftersom det är hon som kommer sitta och publicera information som hon och andra har producerat.

Hur känns det att ha bytt jobb?

– Det är lite skräckblandad förtjusning. Det är läskigt fast roligt. Just nu gör vi test och konfiguration. Det bli spännande att se om det funkar som vi tänkte oss från början.

Namn: Susanne Wilén

Ålder: 30 år

Bor: Härna

Familj: Ja, fru och hund

Yrke: Informatör

Fritid: Renovering, måla och läsa

Äter helst: Hemmagjorde färsbiffar

Dricker helst: Vatten

Senast lästa bok: Heritage Christopher Paolini

Senast sedda film: Harry Potter And The Deathly Hallows, Part 2

Lyssnar på just nu:

Det är olika i olika perioder. Jag väljer musik efter humör. Det varierar mycket mellan grupper som Pink, Royal Republic, No Doubt och Rammstein

Gör om tio år:

Jag hoppas jag jobbar med liknande saker, att jag kombinerar teknik med kreativa saker. Jag gillar layouta och fota.

Hemsida jag önskar jag hade gjort:

Google. Den är mest briljant funktionell.

Tar med mig tillen öde ö: Kameran så klart!

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.