Annons
Nyheter

Richard och Eva träffades i tvättstugan

En av tio hyresgäster flirtar med grannen, visar en undersökning av Hem och hyra.
– Jag brukar säga att man inte behöver gå så långt för att hitta en ny man. Jag gick ut på balkongen och hittade min, säger Eva. Richard Hallifax fru.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010
Nu har Richard och Eva Hallifax en egen tvättstuga. Utan lappar om städning.
Nu har Richard och Eva Hallifax en egen tvättstuga. Utan lappar om städning.Foto: Anette Westerlund

Fast egentligen var det när tvättstugan kom på tal som kärlek uppstod. Richard Hallifax var ny hyresgäst i huset som hans nuvarande fru Eva bott i en längre tid.

– Hon svarade så bra på min fråga om hur noga det är med städning av tvättstugan så jag blev intresserad, säger Richard.

Annons

Exakt hur hon svarade på hans fråga är hemligt. Det här med gemensamma tvättstugor är ett eldfängt ämne, konstaterar hon. Ofta kommer det upp arga lappar om än det ena och än det andra.

Men Eva och Richards historia kunde ha slutat där. Om det inte vore för Evas kattunge som nyligen hade flyttat in hos hennes familj. Det visade sig att Eva och Richard bodde vägg i vägg. Så också deras balkonger. Richard hade några dagar tidigare hängt sig över balkongräcket, räckt fram handen och presenterat sig. "Hej, jag heter Richard och är din nya granne”. Han såg trevlig ut, tyckte Eva, men hon var inte på jakt och dessutom något besviken på det motsatta könet.

Men åter till katten. Det fanns en glipa i skiljeväggen mellan deras balkonger som katten Hippie tryckte sig under för att komma in till Richards två undulater. Där satt han sedan under buren och slickade sig om munnen. Efter att Eva fått gå ut på balkongen tillräckligt många gånger för att locka tillbaka katten blev det till slut kaffe.

Richard berättar att han absolut inte var på jakt efter kärlek när han flyttade från Dalstorp till lägenheten i Ulricehamn. Han var inte ens säker på att han ville flytta.

– Och när jag först såg Eva tyckte jag att hon såg trevlig ut, men att hon säkert var gift och allt det där. Jag har hög moral och ville inte störa. Men det visade sig att hon hade varit ensam i många år och vi blev vänner.

Under de första träffarna blev de varse att de var ganska lika.

– Vi hade likadana tallrikar och en likadan tv bland annat, säger Richard.

För fem år sedan flyttade paret ihop och för 2,5 år sedan gifte de sig.

– Det var väldigt fint, men enkelt. Det var en ceremoni i rådhuset.

– Det är precis som Gud hade plockat oss två och sagt ”här”. Det är en tjänst jag fått av honom, säger Richard som gärna håller om sin Eva hemma i soffan på Stenmursgatan.

I undersökningen svarade 1013 hyresgäster. Av dem hade 9 procent någon gång flirtat med en granne. 4 procent hade någon gång haft ett förhållande med en granne.

Tips för den som är intresserad av grannen:

1. Be om hjälp med något

2. Ordna en gemensam gårdsfest

3. ”Låna” eller ”råka” spring på honom/henne i tvättstugan.

4. Var öppen och visa att du är intresserad.

5. Bjud på middag och berätta intressanta historier.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons