Nyheter

Malin får en kick av scenografi

Hon har ritat och målat nästan hela sitt liv - både i skolan och som hobby. Nu vill Malin Wennergren satsa på scenografi.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2010
Foto: 

Malin går estet-bild på Tingsholmsgymnasiet och som fördjupningsarbete i skolan har hon precis satt upp en pjäs - Sagan om bortbytingen - där hon själv fixat scenografin och även delvis regisserat.

– Jag fastnade nog mest för scenografin – regibiten var svår – jag tyckte det var jobbigt att säga till mina klasskompisar vad de skulle göra, eller hur de skulle göra det - de fick nog pröva sig fram rätt mycket.

Scenografin däremot har fått henne rejält biten. Ur pjästexten har dekor och scener vuxit fram och ur idén har hon gjort rekvisitan. Egentligen började intresset för scenografi i höstas när Tingsholmseleverna satte upp musikalen "Trollkarlen från Oz", där Malin hamnade i scenografigruppen mer eller mindre av en slump.

Nu tänker hon fortsätta på den banan och vidareutbilda sig inom scenografi när hon är klar med sina gymnasiestudier. Skolan hon siktat in sig på är en folkhögskola med teaterlinje och den ligger i Hällefors ovanför Örebro.

– Det är lite stressigt och det blir nog inte i år. Jag kommer få läsa klart gymnasiet nästa år också, säger hon.

Jo, det är mycket i skolan och mycket hemma. Malin bor ensam med sin fyraårige son Alex i Blidsberg. Bara att ta sig in till Tingsholm är krångligt. Börjar hon klockan nio får hon ta sjubussen och sitta och vänta en timme på skolan.

– Mamma och mina bröder ställer upp jättemycket. Ibland får jag ringa och be dem hämta Alex för att jag inte hinner komma hem i tid.

Malin hoppas kunna ta körkort i sommar. En intensivkurs har hon tänkt så att livet blir lite enklare.

– Ibland när dagis är stängt tar jag med Alex till lektionen. Det är ganska bra att han ser vad jag gör för hemma förstår han faktiskt ibland varför jag måste sitta och plugga då och då, och då sysselsätter han sig bra själv.

Malin Wennergren

Ålder: 22

Bor: Blidsberg

Familj: Sonen Alex 4 år

Drömmer om: Att bo i Tokyo och att arbeta med scenografi. Jag är förälskad i Japan.

Gillar: Foto, drakologi, fantasy, IFK Göteborg och Frölunda Indians

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.