Annons
Nyheter

Hårdare jobbi sänghalmenså når vi målet

Nyheter • Publicerad 11 mars 2014

Som utstuderad sportnörd skulle man förstås lätt kunna skriva en krönika om alla fantastiska svenska skidframgångar i Putinland.

Men så blir det inte. Det gör ju alla andra, så vi hoppar den gratischansen att utbrista i superlativer och nationalistiska hurrarop.

Annons

Det här kommer att handla om något helt annat.

Om hur det blir allt fler ulricehamnare, trots att vi vi inte är lika bra på att göra barn som vi är på att trilla av pinn. Underskottet i fråga om födda kontra dödda gav ett underskott på minus 32. Alltså har det dött 32 personer fler än vad den fertila delen ulricehamnare lyckats få till i form av nya invånare. Befolkningsökningen kan man istället tacka ett ökat antal inflyttare till kommunen för.

Ökningen under 2013 uppgick totalt till 196 personer, vilket borde innebära att mer än 228 personer under förra året begärde flyttning till Åsundens pärla. För det var ju trots allt några som inte ville bo kvar.

Och det var dubbelt så många par i kommunen som gifte sig än de som bestämde sig för att gå skil(j)da vägar.

Men att göra barn är man således inte lika bra på. Hoppet står nu till att de nyinflyttade, till största delen bestående av personer är mellan 25-34 år enligt SCB (Statistiska centralbyrån), har bättre fart och utfall på erotiken.

Fast så här i OS-tider (nu hamnade jag där i alla fall!) så är förmodligen inte kärlekslivet prio ett för sportnördarna i TV-sofforna. Tacksamt noteras i alla fall att det mesta visas dagtid, vilket ger möjligheter till egna fysiska aktiviteter senare på kvällen. Allt för att bättra på statistiken och nå 25 000 ulricehamnare till 2020.

På tal om fysiska aktiviteter så har det blivit dåligt med den egna träningen. Gnisslande knän gav snedgång och ryggskottet kom som ett brev på posten. Så pass illa att inte ens naprapat-Dag lyckades få till det på en enda behandling, vilket varit fallet vid tidigare låsningar i systemet.

Men samtidigt har man ju fått ett alibi för att sitta och titta på OS från morgon till kväll, vilket i och för sig inte gör det ryggonda bättre, men något man för ta för den goda saken skull.

Som den sportnörd man trots allt är.

I ungdomen, långt upp i vuxen ålder, blev Göran Tjäder och jag ofta ihopblandade i många sammanhang. Barndomskamrater i husen intill varandra på Sanatorievägen och senare båda journalister gjorde det svårt för många. Såg nu att båda våra namn var representerade i svensktruppen i Sotji. I samma gren dessutom, freestyleåkning, i form av Oscar Wester och Filip Tjäder. Inga medaljer där, men väldigt nära för hockeytjejen Lina Wester....

I puckelpist var det knöligare för Ludvig Fjällström...

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons