Annons
Nyheter

Givande frukost inspirerade

Under kvinnofrukosten på hotellet passade Gabriella Andelius på att berätta om sitt liv. Ett liv som skiljer sig från de flesta andras.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010
Gabriella Andelius frågades ut av Agneta Tjäder.
Gabriella Andelius frågades ut av Agneta Tjäder.Foto: Labrini Stavrekas

Mysigt, varmt och gemytligt. De orden passade väl in när det var dags för en så kallad kvinnofrukost på hotellet. En del av deltagarna hade kommit en halvtimme innan utsatt tid för att i lugn och ro avnjuta en frukostbuffé och bara umgås. Lena Schoultz var en av många som varit på tidigare kvinnofrukostar.

– Det här är jättetrevligt. Man får en oerhört god frukost och man kan sitta och prata, träffa gamla arbetskamrater. Folk kommer från alla håll, vare sig man är troende eller inte och det är stor värme här, säger hon.

Annons

Efter frukosten var det dags att lyssna till Gabriella Andelius som delade med sig av sitt liv. Ett liv som har varit händelserikt. Gabriella har bland annat jobbat som au-pair i Paris och är även svensk mästare i mountainbike, downhill. Men det fanns en annan sak som skiljde henne från alla i lokalen.

– Jag bor ute i skogen i Yttre Vång utan el och jag har bara kallvatten, berättar hon.

Gabriella bor tillsammans med sin make i ett timmerhus som hon själv byggt. Och livet är precis så som hon alltid drömt om att det ska vara.

– Jag har alltid velat bo någonstans billigt och enkelt. Enkelheten för oss närmre gud.

– När folk går härifrån i dag vill jag att de går hem och bygger en stuga, annars blir jag besviken, säger Gabriella med glimten i ögat.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons