Nyheter

"En dröm som går i uppfyllelse"

Inte speciellt modemedveten men klädintresserad. Samt ordningsam. Det är kännetecknen på Ulrica Jacobsson, ny butikschef i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 21 mars 2013
Rulrica Jacobsson.
Rulrica Jacobsson.Foto: 

När Kappahl i dag slår upp sina dörrar för första gången i Ulricehamn, så beror det kanske till viss del på chefen.

– Jag har tjatat om att vi skulle öppna en butik i Ulricehamn, så till en liten liten del kan det kanske stämma, säger butikschefen Ulrica Jacobsson.

Det var när Ulrica jobbade i klädkedjans butik i Knalleland i Borås, som hon framförde sina tankar för chefer och beslutsfattare högre upp. Något som till en del alltså kanske påverkade beslutet om etableringen i Ulricehamn.

Man kan knappast kalla Ulrica för en hoppjerka när det gäller arbetsplatser. Efter textil– och beklädnadslinjen på Tingsholmsgymnasiet så blev det sju år på textilföretaget Andersson och Hjalmarsson i Ulricehamn innan Ulrica sökte och fick jobb på Kappahl i Borås, vilket var för 14 år sedan. En arbetsplats hon trivdes på men när chefen tyckte att Ulrica skulle söka internutbildningen till butikschef, så var det ändå inte ett självklart val.

– Men min chef var mycket duktig på att pusha på och engagera sina medarbetare och hon fick mig att skicka in en ansökan och jag kom in på utbildningen, säger Ulrica.

Nästa steg blev att bli ställföreträdande butikschef och det gav självförtroende till att söka tjänsten som butikschef i Ulricehamn, när den utlystes.

– Det är en liten dröm som nu gått i uppfyllelse. Kappahl finns på många orter men chansen att få vara med från början på hemmaplan, den är det inte många som får.

Efter flera veckors arbete med att få saker och ting på plats så är man nu äntligen framme vid öppnandet. Något som förstås borde få nerverna i åtminstone lite dallring.

– Tjejerna som skall jobba i butiken är lite stirriga men jag känner mig lugn. Det är ju detta jag jobbat med och utbildat mig inför och jag känner mig jättetrygg inför det här.

Att vara chef för en klädbutik borde vara en garanti för att det finnas en extrem modemedvetenhet i bakgrunden, men så verkar det inte vara när det gäller Ulrica.

– Jag kan inte påstå att jag är kunnig om precis allt som händer inom modevärlden. Det finns så många olika inriktningar som är inne och jag håller mest koll på det som intresserar mig.

Varifrån kom klädintresset?

– Mamma Vanja sydde mycket när barnen var små och självklart så ville även jag testa det där med symaskin. Ett förbjudet område men jag smet in när mamma var borta och började lära mig symaskinen. Sedan började jag sy kläder och eftersom jag gillade det så var det rätt naturligt att söka till den då ganska nya textil– och beklädnadslinjen. Men i dag så blir det inte mycket sytt – det är mest gardiner.

Vem gör vad hemma?

– Eftersom jag alltid kom hem sent på kvällarna så har Frank skött matlagningen och jag tagit hand om städning och tvätt. Jag tror inte det kommer att ändra sig nu bara för att jag är hemma tidigare.

Hur tror du dina vänner beskriver dig?

– Att jag är en positiv människa som ger energi åt andra. Jag är ganska praktiskt lagd och dessutom en ordningsmänniska som vill ha saker och ting på sin plats.

Vart åker du på semester?

– Till Grekland på all inclusive. Då är barnen glada och då är det en bra semester.

Vad hänger i din garderob?

– Till 95 procent är det kläder från Kappahl. Favoritplagg är skjorta eller tunika och de flesta plaggen går nog i svart, tror jag.

Är det ett krav att gå i kläder från företaget?

– Nej. Men det skulle ju kännas konstigt om någon frågade var den där snygga skjortan hänger och jag tvingades erkänna att den inte är härifrån. En del av det vi säljer är ju vad vi själva har på oss och det är tjejerna i butiken också medvetna om.

Vad är din uppgift som butikschef?

– Att pusha på, stötta och engagera på samma sätt som min tidigare chef gjorde med mig. Vi jobbar mot ett och samma mål och därför var en av frågorna vid anställningsintervjuerna jag hade om personen spelat någon lagidrott. I det gänget som är här kommer jag vara lagledaren.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.