De är på väg in i ett nytt kök
– Man gör bäst jobb när man tycker att det är roligt.
Det säger Ann-Christin Kjersén när hon står i sitt nya kök på Iros hörna. Efter några år på Limmareds värdshus ville de göra något annat än att steka schnitzel, som paret uttrycker sig. Så därför, när dåvarande ägaren av restaurangen hörde av sig och frågade om paret var intresserade att ta över efter honom, blev de intresserade. Med en gång.
– När vi kollat med banken och undersökt om det fanns ett kundunderlag bestämde vi oss. Det var i september. Tiden mellan dess och nu har varit en enda lång väntan, säger Ann-Christin.
Magnus och Ann-Christin träffades för flera år sedan när de båda arbetade som kockar på Hultafors hälsocenter. Ann-Christin lärde sig att laga vegetariskt och Magnus blev också invigd i vegetarisk matlagningskonst.
De båda är egentligen från Borås, men är nu är bosatta i Limmared. Dock är det nog inte helt omöjligt att flyttlasset går till Ulricehamn en dag. Det är ju en vacker stad, tycker Ann-Christin.
Nu går mycket tid åt till att göra sig hemmastadda i det nya köket. Deras personal har arbetat på restaurangen i flera år, vilket är värdefullt, tycker Magnus.
– De känner kunderna och vet precis vad de tycker om. Det är en fördel.
Hur ser ni på framtiden?
– Vi är över 50 år båda två, så går det här bra så hoppas vi nog kunna hålla på här tills det är dags för pension. Men först ska vi känna oss för lite grand.
Namn: Ann-Christin och Magnus Kjersén
Bor: I Limmared
Ålder: Magnus är 52 år och Ann-Christin 50 år
Familj: Magnus har tre vuxna, utflugna barn, Ann-Christin har två utflugna barn
Yrke: Kockar
Fritid: Ann-Christin styrketränar och Magnus spelar pingis. Han har också börjat med styrketräning.
Äter helst: Magnus föredrar ljust kött framför mörkt och Ann-Christin äter gärna vegetariskt och fisk
Dricker helst: Magnus gillar öl och Ann-Christin vin
Senast lästa bok: Ann-Christin har läst Stieg Larssons trilogin och Magnus läste Mankells Mördare utan ansikte.
Senast sedda film: Sharkwater, en film om hajarnas betydelse i ekosystemet
Roligast i köket:
– Jag tycker bäst om att laga fisk eller ljust kött, säger Magnus.
– Jag gillar den kalla sidan, sallader och baka är roligt. Det är roligt att skapa något eget, säger Ann-Christin.
Det viktigaste i köket:
– Medarbetarna och stekbordet, säger Magnus.
– Bra knivar, säger Ann-Christin.
Lagar helst en lördagskväll:
– Vi lagar ofta mat tillsammans. Gärna kött. Nästa jul blir det Sjötunga Walewska, säger Magnus.