Nyheter

Älskar Ulricehamn - utvecklar Borås

Tillfälligheter som blir möjligheter. Så har det sett ut för Anette McVey, vikarierande Cityledare i Borås, som alltid vill fortsätta sträva framåt.
Nyheter • Publicerad 11 juli 2013
Anette McVey har fortfarande känslor för Ulricehamn men jobbar nu med att utveckla centrala Borås.
Anette McVey har fortfarande känslor för Ulricehamn men jobbar nu med att utveckla centrala Borås.Foto: Agnes Eskilsson

Efter många år som marknadsansvarig på postorderföretaget Josefssons och sedan tre år som marknadschef på LaRedoute bestämde sig Anette McVey för att det var dags att våga testa något nytt. I mars 2012 började hon som projektledare för en reklambyrå, men bara tre månader senare blev hon uppsagd på grund av arbetsbrist. Planerna gick i stöpet innan de knappt hann börja. I samma veva utannonserades ett vikariat som Cityledare i Borås.

– Inget ont som inte för något gott med sig. Hade jag inte blivit uppsagd hade jag aldrig sökt den här tjänsten som jag har nu, säger Anette med ett leende.

Vikarierande Cityledare Anette McVey må bo och arbeta i Borås, men frågar någon säger hon fortfarande att hon är ulricehamnare. Hon var 11 år när hennes föräldrar berättade att flyttlasset skulle gå från Brämhult i Borås till Ulricehamn.

– Min värld rämnade ett litet tag. Jag är ensambarn, så jag hade tur som snabbt fick nya kompisar. Jag har fortfarande kontakt och hänger ihop med vänner som är från min tid i Ulricehamn.

Anette läste teknisk linje på gymnasiet, och då läste man årskurs 1 och 2 på Tingsholmsgymnasiet, och årskurs 3 och 4 i Borås. Efter det har Borås varit Anettes bas, samtidigt som kärleken till Ulricehamn fortfarande lever kvar.

– Det är en underbar stad, säger Anette.

En av anledningarna till att Anette hamnat där hon är i dag är hennes inställning till livet. Att man alltid kan göra allting lite bättre.

– Självklart ska man glädjas när man gjort något bra, men man får inte bli för nöjd och bara stanna upp. Det gäller att hela tiden sträva framåt.

Som Cityledare får man finna sig i att det är omöjligt för alla att gilla allt.

– Det är inte bara ett klagosamtal i veckan, utan fler. Då kan jag känna att det är skönt att jag har med mig erfarenhet från stora företag med ganska hårt arbetsklimat. Det är en styrka. När jag var ny och grön tog jag illa vid mig, nu kan jag distansera mig lite mer - även om jag fortfarande är en mjuk människa inuti.

För Anette är det viktigt att arbeta med människor, det är det som gör jobbet så roligt. Och genom svåra beslut försöker Anette att lita på sitt sunda förnuft.

– Jag är ju faktiskt också en konsument, precis som de människor jag träffar. Samtidigt går jag nog och lyssnar hela tiden och försöker ta in folks åsikter.

Någonstans i bakhuvudet finns jobbet alltid med. Även på sin lediga tid är Anette alltid tillgänglig.

– Någon morgon var det en man som ringde och undrade var man köper fiskekort. Och förra veckan var det mängder med unga tjejer som ringde och ville ha information om Ulrik Munter - var han bodde, var han skulle äta, och så vidare, säger Anette med ett skratt.

Anette McVey kommer vara vikarierande Cityledare fram till november. Efter det är planerna ännu oskrivna, men Anette känner ändå ingen oro.

– Nu känner jag att jag redan vågat ta steget en gång. Och när det dessutom blev så konstigt som det blev, men ändå löste sig, så borde jag ju klara av detta också, säger Anette.

X Kullersten eller asfalt.

Gallerior eller gammal bebyggelse. X "Eftersom min man är från USA har jag sett en del enorma gallerior... Jag är inget stort fan av köpcentrum."

X Restaurang eller café.

X Blommor eller belysning. X "Blommor, fontäner och skulpturer är jätteviktiga för en stadskärna, att det finns kultur som gör besöket intressant. Men belysning är också viktigt ur en trygghetssynpunkt."

Agnes Eskilsson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.