Nyheter

AA Bygger nätverk

Nyheter • Publicerad 2 december 2014
Cykelaktivisten Mohammad Tajeran vid sitt besök i Ulricehamn för att informera om det världsomfattande projektet We need trees.
Cykelaktivisten Mohammad Tajeran vid sitt besök i Ulricehamn för att informera om det världsomfattande projektet We need trees.Foto: Christer Seldevall

Mohammad Tajeran sammanfattar sitt budskap i några konkreta punkter, som han vill nå ut med till den unga generationen världen över.

Han beskriver det som en process som börjar med en medvetenhet eller insikt om hur människan i dag utarmar naturen på olika sätt. För att åskådliggöra detta har trädet fått bli en symbol. Den ohejdade avverkningen av regnskogen är kanske det mest uppmärksammade problemet.

– När du väl blir medveten om vad som händer och hur människan handskas med naturen, så får du också upp ögonen för hotet mot naturen. Och när du verkligen har en förmåga att se detta så kommer också kärlek och respekt. Därefter följer nästa självklara steg, nämligen aktivitet, säger Mohammad Tajeran.

De besök han gör i skolor världen över brukar avslutas med att ett symboliskt träd planteras.

– Det ser jag som viktigt eftersom ungdomarna då får vara med om en konkret handling. Min förhoppning är att därmed kunna så ett frö hos dem som senare växer till en medvetenhet och insikt om behovet av respekt för naturen, säger Mohammad Tajeran.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.