Nyheter

Running Heels

Nyheter • Publicerad 22 januari 2010

För två veckor sedan upptäckte jag ett program som kallas Running Heels på TV3 Danmark. Det handlar om tre tjejer som tävlar om att få ett arbete på redaktionsavdelningen på modeblaskan Marie-Claire. Visserligen är jag fascinerad av modevärlden men det jag fastnade för var hur de här tre tjejerna behandlar varandra.

De är allt annat än snälla. De är som fräsande katter som går omkring med ett antal knivar stuckna i ryggen. Det är med skräckblandad förtjusning jag sitter där och ser människor som verkar vara beredda på att gå väldigt långt för att få ett åtråvärt jobb. Två av tjejerna har gaddat ihop sig mot den tredje på grund av att hon har fått bra uppdrag och verkar anses som trevlig. En tjej i doun uttryckte sig ungefär så här i går; I would rather be considered as a hardworking bitch than being considered as nice.

Wow!När man hör en sådan kommentar kan man inte låta bli att undra vad det är för slags samhällsklimat vi har skapat. Vidare kan jag undra om en sådan här person anses som bra anställningsmaterial? Det kan ju vara så enkelt att redaktionschefer på miljonsäljande modepublikationer tycker att det är bra egenskaper att ha vassa klor. Personligen skulle jag inte vilja ha en sådan person som anställd.

Om nu redaktionschefer tycker som jag har den här bruden skitit i det blå skåpet eftersom serien visas över stora delar av världen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.