Nyheter

Property Ladder

Nyheter • Publicerad 22 april 2010

På måndag kvällar klockan nio går det ett program på TV8 som heter Property Ladder. Jag har fallit som en fura för det här programmet och förmodligen till stor del på grund av att det utspelar sig i England. Engelsmän är fantastiskt bra på att göra TV-program. USA kan ta sig i brasan. England rules!!!

Property Ladder är en realityserie som leds av fastighetsexperten Sarah Beeny. I varje program får vi följa två amatörer som tänkt sig att ge sig i fastighetsbranschen, köpa fastigheter, bygga om, inreda och sedan sälja vidare helst då med en saftig vinst. De har visioner som kanske inte alltid stämmer överens med experten Sarah Beeny men ibland lyssnar de, ibland inte.

Det är fascinerande att se ett objekt förändras från fallfärdigt till fantastiskt. Förutom det blir man åter medveten om skillnader mellan det engelska och svenska systemet, och vad engelsmän har för slags krav på vad som ska finnas i ett hus. Jag är helt såld i alla fall, men jag har en känsla av att många vid den här tiden på måndagar tittar på Svenska Hollywoodfruar på TV3.

I say f...ck to Swedish Hollywood Wives and stick to English quality.

//P.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.