Nyheter

Kungligt bröllop

Nyheter • Publicerad 6 maj 2010

Bröllopet mellan kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling närmar sig med stormsteg och mycket uppmärksamhet kommer att riktas mot vår huvudstad. Journalister från alla världens hörn kommer att vara där och föreviga ögonblicket. Många inbjudna gäster och sedan alla andra som vill vara på plats för att ta del av begivenheten.

Alla de här behöver någonstans att bo och jag tror knappt att det ens finns en tändsticksask ledig vid den här tidpunkten i Stockholm. Hotellen är bokade till bristningsgränsen och annonserna om uthyrning av lägenheter och rum i lägenheter står som spön i backen.

Och gratis är det inte heller. Jag hörde på radion i förrgår att det finns åtminstone en lägenhet på Östermalm som man kan få hyra en vecka för den nätta summan av 22 000 kronor. Visserligen är det Östermalm och en vecka men holy shit!!

Det lustigaste är väl att det finns människor som är beredda att betala. Beredda att betala för att ha en möjlighet att se en händelse som man allra bäst ser på TV.

//P.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.