Annons
Nyheter

Yxmän får fängelse

Två män kom till en lägenhet i ett samhälle utanför Tranemo med en yxa. De döms till fängelse för hemfridsbrott men frias för olaga hot.
Nyheter • Publicerad 6 december 2014

En av männen bor i Tranemo och den andre i Ulricehamn. I oktober gjorde de gemensam sak en kväll och åkte till en lägenhet i Tranemo kommun. Målet var att prata med mannen i lägenheten.

Det fick de inte men mannens sambo öppnade. Hon möttes av Ulricehamnaren med en yxa bakom ryggen och Tranemomannen som ställde sig vid dörren. Då sambon sa att den de sökte inte träffades blev mannen med yxan arg och högljudd.

Annons

De båda männen döms för hemfridsbrott, grovt med tanke på yxan, men frias från olaga hot. Ulricehamnaren döms också för övergrepp i rättssak då han slagit telefonen ur handen då kvinnan i lägenheten försökte ringa polisen.

Tillsammans med några stöld- och snatterifall blir det samlade straffet för den 22-årige ulricehamnaren fängelse i tre månader. Mannen från Tranemo, mellan 55 och 60 år gammal, döms till sex månaders fängelse. I tillägg till hans hemfridsbrott finns en rad grova rattfylleriförseelser. Han har kört kraftigt berusad vid flera tillfällen runt om i Ulricehamn och Tranemo.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons