Annons
Nyheter
En 47-åring från Litauen begärs nu häktad i sin frånvaro misstänkt för inblandning i hanteringen av de 18 kilo amfetamin som polisen tog i Blidsberg i somras.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2011

Mannen misstänks ha transporterat narkotikan fram till Blidsberg och där överlämnat den till andra.

Överlämningen skedde på eftermiddagen lördagen den 19 juni vid en rastplats i Blidsberg. Polisen valde då att slå till. Insatsen blev dramatisk när en av de inblandade bilarna skulle stoppas och polisen avlossade två skott.

Annons

Två kvinnor greps på platsen och senare greps även två män. En man i 60-årsåldern från Mark anses ha varit något av huvudman och dömdes senare till elva års fängelse. En utländsk man som misstänks ha fört in narkotikan i Sverige dömdes till tio års fängelse och en kvinna från Småland som var med dömdes till fyra års fängelse. En annan kvinna, som varit övervakare åt den dömda kvinnan, friades helt.

Den man som nu begärs häktad misstänks enligt vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand ha befunnit sig i den bil som polisen sköt mot och som kom undan från rastplatsen i Blidsberg.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons