Nyheter

Wolfgang irriterad på nitiskt vaktbolag

När dottern gjorde ett snabbstopp utanför villan på Bäckebovägen var en parkeringsvakt snabbt framme med böteslappen.
– Förskräckligt att det får gå till så här, säger Wolfgang Döbel.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2011

Det var i fredagsför två veckor sedan som ulricehamnaren Wolfgang Döbel hade besök av sin dotter med familj från Norge. Barnbarnen skulle under dagen ut till skidbacken. Barnens mamma, Wolfgangs dotter, hade varit ute och åkt en runda och skulle hämta upp dem för skjuts till Vist.

– Eftersom det är mycket snö och fortfarande ganska höga vallar valde hon att ställa bilen på den vänstra sidan av vägen. Hon gjorde det för att det är den bästa och mest trafiksäkra platsen, säger Wolfgang Döbel.

Under de tio minuter som det tog att klä på barnen och göra dem redo för avfärd hann personal från vaktbolaget Securitas lappa bilen med en bot på 600 kronor för felparkering. Något som gör Wolfgang mäkta irriterad.

– Jag frågar mig om Securitas är bemyndigade att göra så här. Det känns som de är onödigt nitiska bara för att få in pengar. Är det Ulricehamns kommuns mening att det ska fungera på det här sättet? Det är ju kommunen som anlitar dem för bevakning.

Wolfgang Döbel tänker bestrida dotterns parkeringsböter och han tycker att kommunen borde använda vaktbolaget till andra sysslor.

– Både jag och min fru trodde att det var extra bevakning på grund av alla inbrott i området. Det hade varit en bättre investering. Att bötfälla en norskregistrerad bil som står en stund på fel sätt på en villagata känns småaktigt, säger Wolfgang Döbel.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.